NavMenu

IBM zNext počinje novu eru šifrovanja podataka

Izvor: eKapija Petak, 21.07.2017. 11:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija IBM predstavila je najsnažniji transakcioni sistem na svetu, koji može da izvrši više od 12 milijardi šifrovanih transakcija dnevno na samo jednom sistemu ili dva miliona Docker Container platformi, ili najveću MongoDB instancu na svetu, sa 2,5 puta bržim NodeJS performansama nego na x86 sistemima.

Kako navodi kompanija, IBM zNext predstavlja prvi pervazivni sistem za šifrovanje u eri cloud-a, dizajniran da sa uspehom odgovori na globalne izazove kompromitacije sigurnosti podataka. Ukoliko do toga i dođe, i najmanja količina ukradenih podataka je šifrovana – ili bar ispremeštana na takav način da postane beskorisna za organizovane sajber kriminalne grupe, državne aktere ili zaposlene koji zloupotrebljavaju pristup osetljivim podacima.

Novi IBM-ov sistem po prvi put proširuje opseg zaštitnih elemenata IBM-ove tehnologije šifrovanja i ključnog sistema zaštite podataka, mreža, spoljnih uređaja kao i aplikacija u cloud-u koje se zasnivaju na softveru otvorenog koda (kao što je IBM Cloud Blockchain servis – bez ikakvih promena aplikacije ili baza podataka).


zNext model kompanije IBM dizajniran je tako da pomogne klijentima da izgrade poverenje korisnika, a u skladu je i sa novim standardima Evropske unije kao što je Uredba o opštoj zaštiti podataka (GDPR) koja će biti na snazi od 2018. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.