NavMenu

FK Mačva Šabac dobija stadion za Super ligu Srbije - Završetak rekonstrukcije do 22. jula

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.07.2017. 13:54
Komentari
Podeli
Stadion MačvaStadion Mačva
Šabac je poznat kao grad rukometa, najveću slavu doneo mu je RK Metaloplastika - višestruki prvak države i pobednik Kupa Jugoslavije, dvostruki šampion Evrope iz perioda osamdesetih godina prošlog veka. U senci njih, ostao je Fudbalski klub Mačva, koji je sada konačno uspeo da izbori svoje mesto - posle 65 godina, Mačva je napokon ušla u Super ligu Srbije. Sa ostvarenim željama, ostalo je da se završi i dugogodišnji infrastrukturni projekat, uređenje i rekonstrukcija stadiona po pravilima fudbalske asocijacije.

- Plasman u najviši rang takmičenja obradovao je građane Šapca i doneo nadu da će se fudbal u grad vratiti na velika vrata. Gradska uprava se nada da će FK Mačva nastaviti da niže uspehe, a Grad će svom prvoligašu dati svu potrebnu podršku - kažu za eKapiju iz Gradske uprave Šabac, koja je za rekonstrukciju stadiona izdvojila 40 miliona dinara.

Idejno rešenje za rekonstrukciju stadiona uradio je projektant Slobodan Ninković, biro Archi-line.

Kako objašnjavaju naši sagovornici, rekonstrukcija stadiona obuhvata adaptaciju upravne zgrade i izgradnju zapadne tribine sa VIP ložom i prostorom za predstavnike medija, kao i izdvojenim prostorom za navijače gostujuće ekipe.

Rušenje tribine na stadionu MačvaRušenje tribine na stadionu Mačva
- Cilj adaptacije upravne zgrade je ispunjenje infrastrukturnih kriterijuma koji su propisani Pravilnikom o licenciranju klubova Fudbalskog saveza Srbije za takmičenje u Super ligi. Time će se obezbediti adekvatne svlačionice za obe ekipe, sobe za lekarski pregled igrača i sudija, sobe za delegate utakmice, sobe za prvu pomoć gledaocima, kontrolne sobe za doping kontrolu - objašnjavaju iz Gradske uprave Šabac.


Za rekonstrukciju stadiona bili su zaduženi sledeći izvođači - Refleks Majur Šabac, Luna Stan Šabac, Triolux Šabac, Vuxa 10 Šabac.

Kako kažu iz Gradske uprave, u planu je i postavljanje reflektora, koje je doniralo preduzeće Bexexpress Šabac, kao i zamena postojećih golova aluminijumskim, izgradnja biletarnice, parkirališta.

Svi radovi trebalo bi da budu završeni tokom ove nedelje, jer 22. jula počinje takmičarska sezona 2017/18 godine.

S.Š.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.