NavMenu

Valjevo čeka projekat za spajanje sa Koridorom 11 - Za put do Nepričave potrebna i saglasnost Železnica

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.07.2017. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Projekat izgradnje deonice puta M4, koja će Valjevo u Nepričavi spojiti sa Koridorom 11, sudeći po izjavi zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića biće urađen sledeće godine, prenosi portal Kolubarske.

- Definitivno je odlučeno da će se raditi postojećom saobraćajnicom i već smo idejni projekat odneli u Puteve Srbije. Međutim, problem je to što mi moramo da napravimo širi konsenzus, jer dobar projekat se ne može uraditi bez saglasnosti Železnica Srbije. U dogovoru sa Putevima Srbije i Železnicama Srbije, taj projekat moramo uraditi u neko dogledno vreme, odnosno šest do osam meseci, kako bismo mogli tu saobraćajnicu da izgradimo onako kako smo predvideli - u profilu sa pet traka, gde je to moguće, odnosno sa četiri trake. Sigurno će biti i delova za eksproprijaciju, ali to nije nerešiv problem – rekao je Jeremić.

O projektima i izgradnji deonice koja će Valjevo u Nepričavi spojiti sa autoputem govori se više od osam meseci.
Sredinom novembra prošle godine Gradsko veće je prihvatilo inicijativu za finansiranje radova na izgradnji dela puta od Iverka do Nepričave, u dužini od 16,6km, koja će spojiti Valjevo sa Koridorom 11.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je tada obavestio članove Gradskog veća da postoji mogućnost da izgradnju ove deonice finansira Republika, što bi bilo od izuzetnog značaja za grad, da bi sredinom aprila narodni poslanik Mihailo Jokić rekao da za tu deonicu puta CIP radi projekat.

- Taj put će biti sigurno urađen, radiće ga Kinezi kada završe deonicu Surčin-Obrenovac. To je već dogovoreno - rekao je Jokić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.