NavMenu

Jošanička Banja ponovo na mapi zdravstvenog turizma - Otvorena ambulanta fizikalne medicine

Izvor: Danas Petak, 14.07.2017. 08:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wavebreakmedia/shutterstock.com)Ilustracija
Puštanjem u rad isturene ambulante fizikalne medicine Doma zdravlja iz Raške u četvrtak (13. jula 2017. godine) u Jošaničkoj Banji je obeležen je novi početak pružanja specijalizovanih zdravstvenih usluga posetiocima ovog banjsko-klimatskog lečilišta.

Novootvorena ambulanta raspolaže aparatima za sve vrste elektroterapija, laseroterapiju, terapiju ultrazvuka i nisko frekventnu magnetnu terapiju. Pored toga ima i aparat za presoterapiju-limfnu drenažu ekstremiteta i celog tela.

U ambulanti će raditi dva terapeuta, postojaće nadzor lekara opšte prakse sa timskom sestrom a dva puta nedeljno fizikalnu terapiju će ordinirati i pregledati pacijente specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Verica Vujanac, inače direktorka Doma zdravlja iz Raške.

Radno vreme ambulante je od 8 do 20 časova svakog radnog dana. Time se Jošanička Banja i zvanično vraća na mapu zdravstvenog turizma Srbije, a njene niskomineralizovane, termalne vode sa sa 16 izvora što u samoj banji što u neposrednom okruženju, čije temperature sežu i do 72 stepena celzijusa, postaju, delom, dostupne i za razne medicinske tretmane.

Preme istraživanjima sprovedenim još sedamdesetih godina prošlog veka, te vode su hidrokarbonatno-sulfatne, natrijumskog tipa sa karakterističnim prisustvom rastvorenog silicijum dioksida (125 mg/l). U njima je visok sadržaj volframa, po čemu se razlikuju od voda ostalih banja Srbije.

Krajem osamdesetih godina, tada poznati banjski lekar dr Mile Milenović, posle dugogodišnjeg beleženja statističkih pokazatelja ustanovljava da vode Jošaničke Banje pomažu kod lečenja bolesti lokomotornog aparata, ginekoloških oboljenja, kožnih bolesti i bolesti probavnog aparata, a posebno su zbog svoje toplote i sastava blagotvorne za oporavak i rehabilitaciju od fizičkih napora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.