NavMenu

Završena rekonstrukcija termalnog bazena i Letnje pozornice na Paliću

Izvor: eKapija Utorak, 11.07.2017. 10:48
Komentari
Podeli
Palić (Foto: Rajko Karišić)Palić
Ukupna vrednost investicija na Paliću za prethodnih godinu dana veća je od milion evra, izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Kako se navodi na sajtu grada Subotice, Laban je sa direktorom preduzeća Park Palić Nebojšom Darabošem obišao termalni bazen i Letnju pozornicu na Paliću, gde su nedavno završene rekonstrukcija i adaptacija.

Gradonačelnik je podsetio da će do 2020. godine biti završen Ipsilon krak i Narodno pozorište i da će se, uz dovođenje ozbiljnih investitora, intenzivno raditi na infrastrukturnom opremanju i razvoju Palića. On je kazao da se vodi računa o svakom potrošenom dinaru, kao i da se taj dinar vrati. I termalni bazen i Letnja pozornica, dodao je, mogu da ostvare određene prihode i sami sebe održavaju.

Nebojša Daraboš podsetio je da je vrednost upravo završene obnove termalnih bazena bila oko 12 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena po konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Popločan je plato oko bazena, izrađena nadstrešnica i završena sanacija toaleta - kaže Daraboš.

Za nedavno završenu rekonstrukciju Letnje pozornice izdvojeno je 10 miliona dinara, takođe po konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


- Urađeno je popločanje objekta, zamena drvenih sedišta i naslona, sređen je toalet kao i deo pomoćnih prostorija – rekao je Nebojša Daraboš.

Na Letnjoj pozornici će se od 12. jula početi održavanje koncerata i drugih manifestacija.

Nakon završetka ova dva velika projekta, u planu su i nove investicije - popločavanje staza u Velikom parku i rekonstrukcija dela Velike terase, za šta su tenderi u toku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.