NavMenu

Počela izgradnja deonice autoputa od Preševa do Vladičinog Hana - investicija od 600 mil EUR

Izvor: B92 Ponedeljak, 14.07.2008. 11:55
Komentari
Podeli

Radovi na izgradnji deonice autoputa na panevropskom "koridoru 10" kroz Srbiju, od Preševa do Vladičinog Hana, počeli su danas (14. jula 2008. godine) na graničnom prelazu kod Preševa.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kazao je prilikom početka radova da je zadatak tog javnog preduzeća da u što kraćem roku izgradi 100 km autoputa na "Koridoru 10", od Preševa do izlaska iz Grdeličke klisure, što će koštati oko 600 mil EUR.

Drobnjak je naveo da je Vlada Srbije prošle godine utvrdila da je završetak "koridora 10" stvar od opšteg interesa, a da je nova vlada na prvoj sednici po formiranju, donela odluku o nastavku izgradnje te strateški važne saobraćajnice.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić je kazao da je početak radova na toj deonici od velikog značaja za građane Srbije ali i za Evropu, jer se Koridor 10 povezuje Evropu sa Makedonijom i Grčkom.

Na svečanosti povodom početka radova rečeno je da će izgradnja napredovati u skladu sa sredstvima koje pristižu.

Deonica od graničnog prelaza do sela Levosoje kod Bujanovca, duga 21 kilometa biće puštena u saobraćaj tačno za godinu dana, najavio je Milan Bojović, direktor preduzeća Putevi iz Užica, koje je će graditi autoput.

Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Aleksandar Cvetanović rekao je da se eksproprijacije zemljišta na kojem će biti izgradnjen autoput "privodi kraju" i da je novac za to obezbeđen.

Cvetanović je ipak dodao da "ima mnogo činilaca koji ne dozvoljavaju da se daju precizni rokovi izgradnje deonice".

- Moramo raditi brzo i efikasno. Do sada je zavrseno 47% trase "koridora 10" kroz Srbiju, a izgradnje čitave deonice autoputa trebalo bi da košta 2,5 milijardi EUR - naveo je on.

Vlada Grčke ranije je izdvojila je 100 mil EUR kroz Hellenic plan kao pomoć Srbiji za završetak "Koridora 10".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.