NavMenu

Beogradski Aerodrom dobio mural Nikole Tesle

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.07.2017. 14:16
Komentari
Podeli
Mural Inspirisan likom Nikole TesleMural Inspirisan likom Nikole Tesle
Na Aerodromu Nikola Tesla svečano je predstavljen mural Inspiracija likom Nikole Tesle, simbolično na dan rođenja našeg velikog naučnika, čije ime Aerodrom i sam nosi. Kreator ovog idejnog rešenja je magistar arhitekture Nina Radosavljević, pobednica konkursa, navedeno je u saopštenju Aerodroma.

Mural koji je svečano otkrio Raša Ristivojević, izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla, nalazi se u holu za međunarodne dolaske Terminala 2.

- U godini u kojoj Aerodrom Nikola Tesla obeležava 55-godišnji jubilej, i postiže poslovne rekorde na svim planovima, mural inspirisan likom Nikole Tesle predstavlja investiciju i podstrek za talentovane ljude da stvaraju trajne vrednosti. Istovremeno, ovo fantastično rešenje namenjeno je i svim putnicima i posetiocima aerodroma Nikola Tesla koji borave na Terminalu 2 - izjavio je Ristivojević.

Triangulaciju Nine Radosavljević, sa više od 16.000 geometrijskih elemenata, u kojoj se krije lik Nikole Tesle, izveo je umetnik Miodrag Stanišić sa timom.

- Počastvovana sam što je moje rešenje odabrano na konkursu. Bilo je izazovno, inspirativno, ali i veoma zahtevno napraviti nešto što nosi ime Nikole Tesle i sa čime mogu da se sretnu milioni ljudi. Prilika koju mladi dobijaju kroz ovakve konkurse nam je veoma važna, ovo je podsticaj da nastavimo da stvaramo i budemo još bolji - kaže Nina Radosavljević, pobednica konkursa.

Konkurs za prikupljanje ponuda za idejno rešenje i oslikavanje murala trajao je mesec dana, a pristiglo je 55 prijava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.