NavMenu

Potencijalni koncesionari na beogradskom aerodromu od 10. jula - Celokupna procedura biće završena do marta 2018.

Izvor: Novosti/Beta Nedelja, 09.07.2017. 19:06
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Tokom sledeće nedelje na beogradski aerodrom Nikola Tesla doći će predstavnici svih pet kompanija koje su ušle u trku za koncesiju, pišu Večernje novosti.

Kako navodi list, od ponedeljka do petka potencijalni koncesionari obići će aerodrom, dok će menadžment imati zadatak da im ga predstavi u najboljem svetlu.

U trku za koncesiono upravljanje ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Oni bi do polovine septembra trebalo da dostave obavezujuće ponude, a pre nego što to urade imaće priliku da "skeniraju" jedno od naših najuspešnijih preduzeća.

I ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da će se na jesen znati ko će biti koncesionar Aerodroma Nikola Tesla.

- Zvanično sve papirološki, birokratski treba da bude završeno u martu sledeće godine, ali će se na jesen znati ko je koncesionar i već tada će se krenuti u razgovore o potpisivanju ugovora - najavila je Mihajlović i dodala da je proces u toku i da se vode razgovori.- Treba da dobijemo sve obavezujuće ponude, pa da se to korak po korak pregleda, a sve što se radi, radi se pažljivo - kazala je Mihajlović i dodala je interes samo jedan - dugoročan razvoj aerodroma.


Mihajlović je kazala i da svi planovi i sve studije svetskih kuća govore da aerodrom Nikola Tesla ima mogućnost za dugoročni rast.

Jedan od zainteresovanih, švajcarski Zurich Airport, potvrdio je da priprema obavezujuću ponudu u tenderskom postupku za koncesiju beogradskog Aerodroma Nikola Tesla, na kom nastupa zajedno sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments.

- Naša dva partnera, Eiffage i Meridiam, posvetili su se dugoročnom uspehu Aerodroma Nikola Tesla, donoseći važno iskustvo na infrastrukturnim projektima u centralnoj i istočnoj Evropi - izjavio je portparol Zurich Airporta Philipp Bircher.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.