NavMenu

Zapadna Srbija dobija još 5 novih vidikovaca - Stakleni pod najveća atrakcija uz panoramski pogled

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2017. 14:04
Komentari
Podeli
Ovako će izgledati vidikovac na Velikom Zabučju u Užicu nakon dogradnjeOvako će izgledati vidikovac na Velikom Zabučju u Užicu nakon dogradnje
Do kraja novembra regija Zapadne Srbije dobiće još 5 vidikovaca. Nove turističke atrakcije biće izgrađene u Bajinoj Bašti, na Zlataru i Zlatiboru, u Požezi i Arilju, a predviđena je i dogradnja već postojećeg u Užicu.

Za ove investicije opredeljno je 3 miliona dinara, kaže za eKapiju Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regija Zapadna Srbija. Projekat je zapravo, nastavak prošlogodišnje inicijative kada je na ovom području već izgrađeno 10 vidikovaca.

- Izgrađeni vidikovci na deset lokacija u regiji Zapadne Srbije pokazali su se kao izuzetna novina, ali i dopuna postojećoj turističkoj ponudi, pa smo motivisani i ove godine konkurisali za sredstva kod ministarstva – ističe Rađen dodajući da je broj ljudi koji posećuju ove lokalitete prevazišao očekivanja, naročito u Prijepolju (na brdu Sokolica) i Ivanjici.

Osim te dve opštine, vidikovci su tokom 2016. izgrađeni i u Kosjeriću (na Kozomoru), Sjenici (Orlovište) i Užicu (Veliko Zabučje), i u pet opština koje će do kraja 2017. biti bogatije za još po jedan.

Posle Kapije Podrinja u Bajinoj Bašti je tako, predviđena izgradnja vidikovca Sokolarica u zoni Nacionalnog parka Tara, Zlatar i Nova Varoš će posle Vjetreničkog krša dobiti i vidikovac Savina Stolica na brdu Srđevica, iznad kanjona reke Uvac, odakle se se pruža jedinstven pogled na kanjon i obronke planina Javor, Golija, Murtenica i Zlatar. Nova lokacija na Zlatiboru (opština Čajetina) je Obadovo brdo 10 km udaljeno od centra, a osim panoramskog pogleda sa lokaliteta Gradina gosti Požege će slično iskustvo moći da dožive i na vidikovcu Loret. Novi vidikovac u Arilju nosiće ime prvoizgrađenog u Požezi – Gradina, dok se ovde već postojeći nalazi na izletištu Klokoč.

- Izgradnja novih vidikovaca počeće odmah nakon izbora izvođača radova, za šta je tender u toku, a rok za predaju ponuda je 14. jul. Krajnji termin za završetak je kraj novembra, a očekujemo da bude i ranije - ističe Rađen.

Sjeničko jezeroSjeničko jezero
Posebnu atrakciju, kako navodi naš sagovornik, predstavljaće vidikovac u Užicu. U okviru ovog tendera predviđena je njegova dogradnja, a najveću novinu predstavlja stakleni pod po sredini platoa. Vidikovac na Velikom Zabučju nadvija se nad liticom odakle će sada moći da se vidi i Stari grad i tvrđava, pa će sve to, uz teleskop koji je postavljen prošle godine, ovu lokaciju učiniti značajno atraktivnijom.


Teleskopi su prošle godine postavljeni i na Tari, Uvcu i Zlatiboru, dok ove godine na novim lokalitetima nije predviđena njihova instlacija, dodaje Rađen.

Fotografija sa nekog od vidikovaca u zapadnoj Srbiji posetiocima može doneti i besplatan boravak u ovoj regiji. Turistička organizacija zapadne Srbije je naime, pokrenula promotivnu kampanju na društvenim mrežama "Moja Zapadna Srbija" u okviru koje korisnici društvenih mreža Instagram i Facebook mogu da podele svoje fotografije i video-materijale koristeći haštag #MojaZapadnaSrbija i tako učestvuju u promotivnoj kampanji. Svake nedelje će se birati najlepše fotografije i video-snimci koji će autorima doneti besplatan boravak u zapadnoj Srbiji, a obezbeđene su i mesečne nagrade.

I.B.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.