NavMenu

Evropska unija izdvojila 11,1 mil EUR za obnovu Obrenovca posle poplava

Izvor: Tanjug Nedelja, 02.07.2017. 17:13
Komentari
Podeli
(Foto: Fotosr52/shutterstock.com)
Evropska unija je dala 11,1 mil EUR za saniranje posledica poplava u Obrenovcu od 2014. godine, što je čini najvećim darodavcem tog grada, saopštila je u petak, 30. juna 2017. godine, Delegacija Evropske unije u Srbiji. Kroz program pomoći u Obrenovcu je sanirana šteta na 1.331 stambenom objektu, izgrađena je i opremljena 41 kuća, pomognuto 371 preduzeće i 2.416 poljoprivrednih gazdinstava.

Program menadžer Delegacije EU u Srbiji Maja Vučković Krčmar rekla je da 4.000 građana Obrenovca živi u novim ili obnovljenim domovima, a više od 5.000 učenika, profesora i drugog školskog osoblja nastavilo je da radi u obnovljenim školama.

- Trudili smo se, ne samo da saniramo štetu nastalu nakon poplava, već i da unapredimo životne uslove građana pogođenih ovom katastrofom - rekla je Maja Vučković Krčmar u Obrenovcu predstavlajući rezultat sprovedenih projekata.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima, Marko Blagojević, rekao je da EU u Obrenovcu finansira i projekte prevencije poplava, što uključuje popravku 64 kilometra kanala, kupovinu tri nove i popravku šest pumpi, kao i popravku šest crpnih stanica.

Blagojević je kazao da je za potrebe prevencije i unapređenje sistema za zaštitu obezbeđeno 70 mil EUR.

Program pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji sprovodi sedam partnerskih organizacija - Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), organizacije Hilfe zur Selbsthilfe e.V (Help), Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V (ASB), Danski savet za izbeglice (DRC), Austrijska razvojna agencija (ADA) i Svetska banka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.