NavMenu

Agrokor objavio da prodaje šest kompanija

Izvor: Indikator Sreda, 21.06.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Damir Sencar/Shutterstock)
Agrokor je u utorak, 20. juna saopštio kako je u toku zakonska i komercijalna dubinska analiza za prodaju šest firmi u prehrambenoj industriji, kao i nekoliko nekretnina i pokretne imovine.

Šest kompanija neće biti imenovano pre nego što se prodajni proces pokrene, saopštio je Agrokor u svom mesečnom izveštaju, koji je sastavila vanredna uprava.

Koncern je objasnio da su 143 firme u kojima ima udeo podeljene u četiri kategorije - maloprodaja, proizvodnja hrane, poljoprivreda i Agrokor Portfolio Holdings (APH).

Kategoriju maloprodaje čine 26 subjekata, uključujući Konzum i Mercator, kategorija proizvodnje hrane obuhvata 32 subjekta uključujući Ledo, Dijamant i Jamnicu, poljoprivredna kategorija ima 17 subjekata, dok četvrta kategorija sadrži 68 subjekata koji se ne uklapaju u bilo koju od gore navedenih kategorija.

Šest kompanija za koje je u toku zakonska i komercijalna dubinska analiza pripadaju grupi od 26 operativnih kompanija.

Društvo holding Agrokor spada u grupu APH, zajedno s 26 operativnih kompanija, 25 nekretninskih holdinga, 14 "praznih firmi" (firme bez aktivnih poslovnih operacija ili značajne imovine) i dve investicijske holding komapnije.


U daljem postupku, investitorima će se ponuditi više kompanija, saopštio je koncern.

Osim filijala, APH je identifikovao početni popis od 267 nekretnina, uključujući glavne građevinske razvojne lokacije, stambene, poslovne, kancelarijske i industrijske nekretnine, zemljište i pokretnu imovinu - jahte i helikopter. Pravna i komercijalna dubinska analiza i postupak odabira odgovarajućeg prodajnog agenta je u toku, kako bi se ova imovina pripremila za prodaju, naveo je Agrokor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.