NavMenu

U Beograd stiže još pet svetskih lanaca hotela - Hiljade soba imaće ključeve sa brendovima Accor, Hilton...

Izvor: Novosti Nedelja, 18.06.2017. 11:00
Komentari
Podeli
Hotel Hilton BeogradHotel Hilton Beograd
Preuzimanjem hotela Excelsior od strane kompanije Accor, najavljenim otvaranjem jednog Hiltona u centru Beograda i početkom izgradnje hotela W Belgrade i The St. Regis Belgrade - srpska prestonica će i definitivno stati rame uz rame sa svetskim turističkim metropolama.

Za manje od godinu dana hotelijerska scena u Srbiji se potpuno promenila. Staro pravilo da jedan svetski lanac hotela povlači dolazak i konkurencije, ponovo se pokazalo kao tačno. Naime, posle otvaranja Marriotta, koji pripada Marriott International lancu, turistički radnici su sa nestrpljenjem očekivali koji će svetski brend otvoriti vrata gostima u srpskoj prestonici.

Međutim, pre nekoliko dana Accor je preuzimanjem hotela Excelsior uspeo da raširi korporacijsku zastavu nedaleko od skupštine Srbije.

- Konačno smo došli na nivo da više nema razlike u kvalitetu smeštaja između Beograda i ostalih svetskih prestonica - kaže Gergi Genov, direktor Udruženja hotelijera i restoratera HORES.

- Svi ovi hotelski lanci podižu kvalitet usluge, obuku zaposlenih i rezervacione sisteme koji su pravo bogatstvo.

Hotel Marriott u BeograduHotel Marriott u Beogradu
U narednih godinu dana Beograd će dobiti jednog Hiltona, a zatim sledi izgradnja superluksuznog hotela W Belgrade, koji će biti najlepši objekat u Beogradu na vodi. Takođe, najavljena je i izgradnja hotela iz lanca St. Regis. Međutim, uz Beograd kao motor, čitava hotelska scena Srbije biće promenjena, jer domaći biznismeni sve više ulažu u smeštajne objekte. Tako je, između ostalog, ove godine MK kupio objekat u Novom Sadu, a A grupa završava izgradnju ogromnog kompleksa na Zlatiboru.

Udruženje hotelijera HORES je potpisalo Globalni etički kodeks Svetske turističke organizacije. Ovi ekološki standardi znače da u srpskim hotelima više neće biti bacanja peškira na pod, jer su obavezni da poštuju energetsku efikasnost na sve moguće načine. Takođe, podsticaće se posluživanje lokalnih namirnica. Žil Klavije je naglasio da kompanija Accor planira da smanji obim namirnica koje se bacaju i da će u narednom periodu gosti dobijati potrebnu i opravdanu količinu hrane.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.