NavMenu

Još jedno produženje roka za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: eKapija Petak, 09.06.2017. 09:02
Komentari
Podeli
(Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Izbor koncesionara za upravljanje Aerodromom Nikola Tesla ponovo je produžen. Država će tako, za odluku o tome ko ulazi u najuži krug, odnosno ko se kvalifikovao za drugu fazu (predaja obavezujućih ponuda), umesto 10 dana imati 21 kalendarski dan, od dana isteka roka za podnošenje neobavezujućih ponuda.

Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda istekao je 30. maja. Država ga je, inače, produžavala tri puta.

Vlada Srbije objavila je najnovije obaveštenje o produžetku rokova u postpuku za davanje koncesije, u Službenom glasniku 7. juna 2017, a danas (9. juna) i u dnevnom listu Politika. U oglasu je navedeno da je "postupak produžen na zahtev kvalifikovanih učesnika".

Rok za davanje beogradskog Aerodrom Nikola Tesla u koncesiju je produžen zbog njegovog strateškog položaja i velikog interesovanja kompanija, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je rekla da je dodatni rok za koncesiju beogradskog aerodroma dat "u želji da se sve dobro pregleda".

- Ako biramo strateškog partnera za aerodrom, bolje je sve dobro sagledati i izabrati najboljeg - rekla je Zorana Mihajlović a prenosi Tanjug.

Prava trka za koncesionara trebalo bi, tako, da počne 21. juna, kada se bude znalo ko se sve kvalifikovao za drugu fazu (za predaju obavezujućih ponuda), koja će trajati 75 kalendarskih dana. Tako bismo najranije u septembru mogli da saznamo kome će država poveriti Aerodrom Nikola Tesla u narednih 25 godina, pod uslovom da ne bude novih pomeranja rokova.

Koncesija obuhvata finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera.

Na pretkvalifikacioni konkurs se, inače, javilo 27 zainteresovanih kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.