NavMenu

Agrokoru odobren novi kredit od 480 mil EUR

Izvor: Beta Četvrtak, 08.06.2017. 17:51
Komentari
Podeli
(Foto: Damir Sencar/Shutterstock)
Privremeno veće poverilaca Agrokora dalo je saglasnost vanrednoj upravi tog koncerna za potpisivanje ugovora o finansijskom aranžmanu od 480 mil EUR. U taj iznos uključeno je i 80 mil EUR kredita koji su Agrokoru u aprilu odobrile domaće banke.

U saopštenju objavljenom na stranicama kompanije dodaje se da je za dobavljače posebno predviđeno dodatnih 50 mil EUR potencijalnog robnog kredita s refinansiranjem.

Novi kredit Agrokoru obezbediće imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a tranšu finansiranja na domaćem tržištu aranžiraće Zagrebačka banka, pod uslovom "prethodnog ishođenja odobrenja tela banke".

- Ovo je poslednje kreditno zaduženje Agrokora pod vanrednom upravom, kojim ćemo stvoriti preduslove potrebne za uspešno restrukturiranje kompanije - rekao je vanredni poverenik Ante Ramljak, prenosi Agrokor u saopštenju.

Saglasnost za finansijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih poverilaca i imaoci obveznica koji su bili na sastanku, a saglasnost su uskratili predstavnici neosiguranih poverilaca koje je predstavljala ruska Sberbanka, najveći kreditor Agrokora.

Hrvatski mediji objavili su da je Sberbanka prethodno na Trgovačkom sudu u Zagrebu podnela predlog za izricanje zabrane kompaniji Agrokor i vanrednom povereniku da sklapaju nove ugovore o finansiranju prema "roll-up modelu". Njime se novim poveriocima omogućava priznavanje tzv. super senior prava za potraživanja nastala pre 10. aprila ove godine.

Sberbanka, kako se prenosi, smatra da takav model nije u skladu s hrvatskim propisima, ali je zagrebački sud taj predlog odbio.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.