NavMenu

Novobeogradski buvljak se seli i postaje ritejl park - Novi kompleks imaće 32.000 kvadrata sa 1.000 modernih tezgi

Izvor: Politika Nedelja, 04.06.2017. 15:05
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Novi Beograd bi naredne godine mogao da ostane bez jednog od najprepoznatljivijih obeležja, jer je opština na kojoj se nalazi Otvoreni tržni centar poznatiji kao buvljak samo jedna od njegovih potencijalnih novih adresa. Kako otkriva gradski menadžer Goran Vesić, za preseljenje pijace razmatraju se tri lokacije – osim opštine na levoj obali Save, u opticaju su i Zemun i Voždovac.

Izmeštanje ove otvorene tržnice predviđeno je Generalnim planom Beograda, zato što će na parcele preko puta nje, površine 9,25 hektara u Bloku 42, iz Savskog amfiteatra biti preseljene Lastina i Beogradska autobuska stanica.

Ivan Sočo, prvi čovek JKP Gradske pijace kaže da bi Novobeograđni, Zemunci i Voždovčani trebalo da se jagme jer je u planu potrošačka oaza koja će podići vrednost stambenog i poslovnog prostora.

- U planu je pravi ritejl park. Moderni otvoreni tržni centar prostiraće se na 32.000 kvadrata, imaće 1.000 poslovnih prostora veličine 75m2. U centralnom delu kompleksa biće trg sa restoranima i kafićima a biće izgrađen i parking sa više od 200 mesta. Zakupci tezgi preseliće se na gotovo tek kad sve na novoj lokaciji bude sređeno - kaže Sočo dodajući da će cena zakupa po kvadratu ostati ista.


- Budući da je reč o niskogradnji radovi neće trajati dugo - ističe.

Milutin Folić, gradski urbanista tvrdi, da se preseljenje može očekivati već naredne godine, piše Politika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.