NavMenu

Credi Agricole nudi 100.000 kredita u Srbiji, ulaže u vode Srbije, hranu, brodogoradnju i 8 hotela u Vrnjačkoj banji

Izvor: Novosti Utorak, 02.08.2005. 10:39
Komentari
Podeli


Posle italijanske Findomestic banke (strateški partner Nove banke ad Beograd), nova ponuda stiže od najveće evropske bankarske grupe Credi agricole (sterateški partner Meridian banke) koja je stanovništvu namenila oko 100.000 kredita za razne namene, kratkoročne, do 3 god. Bankarska grupa Credi agricole je, kao strateški partner, prihvatila Meridian banku sa 620 zaposlenih u 75 filijala i drugih organizacionih jedinica, u kojima posluje 22.000 firmi i malih preduzeća. Ubacili su u poslovanje Meridian banke 20,4 mil. EUR. Ispunjeno je obećanje o pravoj «poplavi» kredita na srpskom finansijskom prostoru. Nije, međutim, u nečem drugom. U sadašnjim uslovima krediti ne mogu biti jeftiniji, što znači da će se kamata kretati između 12 i 18%. U cenu kredita ulaze očekivana zarada same banke , dodatni troškovi, cena kapitala na tržištima.

Pariska bankarska grupa je predvidela široku lepezu potrošačkih kredita za građanstvo – za nameštaj, belu tehniku, školarine, automobile, adaptaciju stana. Rok do 3 god. Banka će finansirati i brend Srbije. Pre svega, tu je voda koju Srbija ima u izobilju, zatim poljoprivreda i na kraju – brodogradnja. U Vrnjačkoj Banji ova bankarska grupacija je predvidela ulaganje od 5 do 10 mil. evra za adaptaciju 8 hotela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.