NavMenu

Miodrag Kostić kupio skoro trećinu aerodroma u Portorožu

Izvor: Novosti Sreda, 31.05.2017. 08:40
Komentari
Podeli
Miodrag KostićMiodrag Kostić
Miodrag Kostić je i zvanično postao vlasnik skoro trećine Aerodroma Portorož, preko koga se najlakše stiže do njegovog hotela Kempinski Palace, pišu Novosti.

Namera mu je da otkupi i kompleks Kempinski Adriatic Savudrija na drugoj, hrvatskoj strani Piranskog zaliva.

Navodno, Kostić se sprema i da se sa severnog spusti na južni Jadran i nastavi ulaganje u pet hotela u Crnoj Gori.

Prema podacima slovenačkog poslovnog registra AJPES, hotel Palace Portorož, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, preko švajcarske kompanije Agro holding kupio je 30,45% Aerodroma Portorož. Taj udeo otkupio je od Fraport Slovenije, kako se danas zove Ljubljanski aerodrom.

U Kostićevoj MK grupi za Novosti su potvrdili da su kupili udeo u vazdušnoj luci Portoroža, ali i da su zainteresovani i za preostali deo. Takođe su voljni da kupe i Marinu Portorož.

- Zainteresovani smo da od ostalih vlasnika preuzmemo udele u Aerodromu Portorož - kažu u MK grupi.

- Naš cilj je promocija Portoroža kao destinacije najviše kategorije, zato nam je u interesu veći broj letova, kao i to da Marina Portorož radi punim kapacitetom. Vlasnici smo petine Gorenjske banke, ali planiramo da je u potpunosti preuzmemo. Evropska centralna banka odobrila je AIK banci kupovinu akcija i na osnovu te odluke može steći do 100% kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci.


Kostić je od ranije vlasnik 15% crnogorskog preduzeća Budvanska rivijera u čijem sastavu su Palas i Castellastva u Petrovcu, Mogren, Slovenska plaža i Aleksandar u Budvi. Najveće planove ima za Slovensku plažu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.