NavMenu

Pirot na listi za sredstva pretpristupnih fondova EU

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.06.2008. 14:13
Komentari
Podeli

Pirot se našao na listi partnera za projekat koji je kandidat za sredstva IPA (Pretpristupnih fondova EU) sa projektom "Formiranje mreže razvojnih agenata", rekla je pomoćnik predsednika opštine Pirot za razvojne projekte Dragana Petrović.

Prema njenim rečima, ta mreža agenata bi trebalo da bude u stanju da privuče strane direktne investicije za ovo područje i da promoviše razvoj u okviru malih i srednjih preduzeća, prvenstveno u agrobiznisu.

- Vođe projekta su tri italijanska partnera - Agencija za promociju industrijskog razvoja (Abruco), Privredna komora Čajeti i Privredna komora Kopobaso. Na toj listi partnera su i budimpeštanska Agencija za razvoj preduzetništva, rumunska trgovinska Komora iz Temišvara, Agencija za razvoj grada Mostara iz BiH, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Crne Gore i Pirot kao predstavnik Srbije - kaže Petrovićeva.

Ona dodaje da će Pirot zajedno sa ovim partnerima iz zemalja koje nisu članice EU biti u toj razvojnoj mreži iz institucija zemalja članica EU.

- Cilj je da se primeri dobre prakse iz zemalja Evropske unije primene i kod nas, odnosno u zemljama koje nisu članice EU. Kroz ovaj projekat trebalo bi da se formiraju veze izmedu malih i srednjih preduzeća u dunavsko-balkanskom regionu sa italijanskim vodećim partnerima - kaže Petrovićeva.

Ona je dodala da se Pirot tek prijavio za ovaj projekat i da očekuje da u septembru podnese svu potrebnu dokumentaciju.

- Projekat bi se, ukoliko se odobre sredstva, realizovao iduće godine, a trajao bi tri godine. Ukupna vrednost celog projekta je 930.000 evra, a samo za Pirot 107.000 evra - kaže Petrovićeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.