NavMenu

U 2018. godini završetak svih radova oko Mosta na Adi

Izvor: eKapija Utorak, 23.05.2017. 14:22
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksa Aleksic Leka/shutterstock.com)
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas lokaciju na kojoj su u toku radovi na asfaltiranju pristupnih puteva Mostu na Adi, piše Beoinfo.

Vesić je istakao da se na Novom Beogradu rađa novi bulevar, koji će omogućiti da se od Tošinog bunara do Čukarice, tačnije do Požeške ulice, stigne za desetak minuta.

– Dužina ovog bulevara je oko 2,5 kilometara, od čega je oko 1,5 kilometara na zemlji, dok su mostovske konstrukcije duge kilometar, što dovoljno govori o složenosti i ozbiljnosti posla koji će biti urađen. Postoje četiri raskrsnice, nekoliko ulaza i izlaza, a urađena je kompletna kanalizacija, kablovska mreža i vodovod – naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovaj bulevar je logičan završetak izgradnje Mosta na Adi, jer će tek izgradnjom ovog bulevara taj most sa novobeogradske strane biti u potpunosti završen. Vrednost radova, navodi Vesić, iznosi 13,5 mil EUR, a novac je obezbeđen kreditom od Evropske investicione banke.

– Čeka nas posao sa druge strane mosta, prema Rakovici, gde takođe postoji projekat jedne ovakve saobraćajnice, koja će ići preko Ulice patrijarha Pavla sve do opštine Rakovica. Trenutno rešavamo imovinsko-pravne odnose, a nadamo se da bismo sledeće godine mogli da razmišljamo o kompletnom završetku svih radova vezanih za Most na Adi – precizirao je gradski menadžer.

Vesić je potvrdio da će radovi biti završeni do kraja juna i da će već tada građani moći da koriste ovu saobraćajnicu.


– Na sednici Skupštine grada, koja će biti održana između 15. i 20. juna, ime bulevara bi moglo da bude usvojeno. Ne želelimo da sami odlučujemo o tome, već da čujemo i mišljenje građana – otkrio je Vesić.

Posetimo, radovi, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sa španskom kompanijom Rubau, trebalo je da budu završeni u maju, ali je došlo do pomeranja rokova jer su prilikom otkopavanja pronađeni ostaci starog aerodroma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.