NavMenu

Raspisan konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata

Izvor: Beta Petak, 19.05.2017. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: Kinga/shutterstock.com)
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije objavilo je konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Za pojedinačne subvencije mogu konkurisati privredni subjekti koji imaju sertifikat "otvorene šake" i bave se jednim od 15 tradicionalnih zanata - tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata.

Subvencije su namenjene za zapošljavanje i za promociju proizvoda i usluga.

Cilj je očuvanje i unapređenje zanata koji su tradicionalni u Srbiji, povećanje broja zaposlenih koji raspolažu znanjem i veštinama tradicionalnih zanata i promocija proizvoda i usluga tradicionalnih zanata.

Ukupan maksimalan broj subvencija koje će Ministarstvo odobriti je 25 i to pet subvencija po 600.000 dinara, 10 subvencija po 400.000 dinara i 10 subvencija po 300.000 dinara – što čini ukupan iznos od 10.000.000 dinara.

Prijave se mogu dostaviti do 2. juna.

Više detalja pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.