NavMenu

U srpskoj privredi najbrže "trči" novosadska kompanija Vega IT Sourcing - Dodeljene nagrade Gazela 2017

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.05.2017. 15:14
Komentari
Podeli
Direktor PKS-a Marko Čadež sa predstavnicima firmi koje su ušle u uži izborDirektor PKS-a Marko Čadež sa predstavnicima firmi koje su ušle u uži izbor
Zlatna gazela Srbije za 2017. godinu je kompanija Vega IT Sourcing iz Novog Sada. Ovo priznanje, kojim međunarodna kompanija Bisnode nagrađuje najbolje među najbrže rastućim firmama, po drugi put je dodeljeno u Srbiji, na svečanosti održanoj u utorak (17. maja 2016. godine) u Skupštini grada Beograda.

- Mi smo prošle godine bili drugi. Radili smo na tome da postanemo prvi, a dalje ćemo se ponašati kao da smo drugi, jer jedino tako možemo održati ovu poziciju - rekao je za eKapiju direktor Vega IT Sourcing Vladan Ostojić.

Dobitnik Zlatne gazele, kompanija Vega IT Sourcing, osnovana je 2008. godine i bavi se izradom softverskih rešenja - od izrade prototipa i arhitekture rešenja, preko testiranja, do asistencije pri migraciji i održavanju. U petogodišnjem periodu je zabeležila indeks rasta 5,35, a u 2016. godini ostvarila je prihode u visini od 519 miliona dinara. Rade isključivo za inostrano tržiše, a svoje proizvode i usluge plasiraju na tržišta Velike Britanije, Holandije, Belgije i Švajcarske.

Kolektiv danas broji 120 zaposlenih, što ukazuje na rast za skoro 40% u odnosu na 2015. godinu. Kompanija je u prethodnoj godini otvorila kancelariju i u Zrenjaninu i podržala otvaranje tri partnerske firme. Vega IT sourcing posluje sa odličnom A1++ bonitetnom ocenom.

Direktor Vega IT Sourcing Vladan OstojićDirektor Vega IT Sourcing Vladan Ostojić
Priznanje Srebrna gazela dobila je firma Termovent Komerc iz Beograda, dok je Bronzana gazela pripala kompaniji Jugotex iz Smedereva. Među prvih pet plasirale su se i firme Milanović Inženjering Cerovac i Jugo-Impex EER Niš koje su nagrađene plaketama.

- Ovo značajno priznaje pripada svima zaposlenima u kompaniji. Zahvaljući izvrsnom kadru uspeli smo da uspešno realizujemo kartkoročne i dugoročne ciljeve, kao što su pozicioniranje na tržištu Rusije i osvajanje tehnologije proizvodnje panela za čiste sobe - rekao je generalni direktor Termovent komerca Dušan Perović.

Najbolje kompanije su izabrane između top 500 (prema Bisnode metodologiji), koje su u petogodišnjem periodu (od 2011 do 2015. godine) udvostručile svoju prodaju i zaposlile čak 23.539 ljudi.

Priznanje Zlatna gazela 2017 je dodelio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakavši važnost uspešnog poslovanja domaćih kompanija – "gazela", koje su jedan od glavnih pokretača privrednog razvoja zemlje.

- Razvijamo najsavremenije alate za podršku brzorastućim kompanijama i unapređujemo dijalog sa državom i lokalnom samoupravom radi otklanjanja prepreka na koje privreda nailazi u poslovanju, da bi sadašnje gazele bile još dinamičnije i kako bi više bilo novih gazela. Što više gazela budemo imali, to će nam i privreda biti zdravija, jača i konkurentnija - kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Za izbor najbolje tri firme bili su zaduženi članovi Saveta Gazela koji čine pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović, predsednik PKS-a Marko Čadež, predsednik Saveza ekonomista Srbje Aleksandar Vlahović, član UO Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović, bivši ministar za privredu Željko Sertić, direktorka Sektora za planiranje i razvoj RAS Ana Žegarac, profesor na Ekonomskom fakultetu Dejan Šoškić, potpredsednica United Group Dragica Pilipovic Chaffey, direktor Chemical Agrosava Petar Mirković (dobitnik Zlatne Gazele Srbije 2016), direktorka Sektora za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima Bance Intesa Maja Kolar, direktor VIP mobile Dejan Turk, direktorka za operativnu efikasnost Bisnode grupa Marija Anselmi.


U top 20 kompanija koje su se ove godine borile za nagradu Gazela 2017 bile su Adam-šped system, DMV, DTM consult Čačak, Emisia consulting Kragujevac, Geomag, ITS, Milšped, MNG plastik Gogić, Rks kompoziti, Vodoprivreda Požarevac, Dizajn arhitektura, Clips, Clear, Klima Smederevo, kao i S&V drilling mine services.

Zlatna gazela je priznanje koje je ustanovila međunarodna grupa Bisnode, koja posluje u 18 država u Evropi.

S.Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.