NavMenu

Srbija na Instagramu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.05.2017. 15:01
Komentari
Podeli
Kako bi okupio ljubitelje fotografije, ali i pokrenuo promociju Srbije putem društvene mreže Instagram, Aleksinčanin Marko Nisić je 2013. godine pokrenuo nalog Instagram Srbija (@ig_srbija). Želeo je da preko oznake #InstagramSrbija, amateri i profesionalni fotografi podele svoj rad na jednoj stranici i tako predstave različite krajeve, ljude i događaje iz Srbije.

- Na Instagramu su u tom periodu već postojale stranice sa različitim tematikama, koje su objavljivale fotografije raznih autora, ali su svi bili van našeg govornog područja. Onda sam odlučio da se čuje i naš "glas" i osnovao prvu Instagram zajednicu u Srbiji, koja je aktivna i danas - kaže za eKapiju Nisić.

Golubačka tvrđava, kanjon Uvca, Resavska pećina, pejzaži Stare planine, Tare, Zlatibora, manastiri, gradovi, običaji, ljudi, samo su neke od objavljnih fotografija na ovom Instagram profilu.

Stranica danas ima više od 15,5 hiljada pratilaca i raste umerenim tempom. Ideja je promocija Srbije i njenih turističkih destinacija, a kako kaže Nisić, trudi se da pronađe autore sa kvalitetnim radovima, kako bi doprineo njihovoj promociji i promociji zemlje. Osim svojih fotografija, na stranici objavljuje i fotografije drugih autora, koji u opisima koriste navedenu oznaku.

- U poslednje vreme ne biram destinacije da bih nešto posebno fotografisao, već tražim ono što nisam video ili propustio u nekom od prethodnih obilazaka. To su uglavnom pejzažne lokacije, inspiriše me šuma, drveće, magla kao i zalasci sunca. U slobodno vreme idem i na planinarenje tako da ponekad mogu biti i nešto ekstremnije lokacije za fotografisanje - kaže Nisić.

Prema njegovim rečima, potencijal promocije Srbije na Instagramu je veliki, a samim tim i besplatan, jer promoteri nekog lokaliteta mogu biti njeni stanovnici i turisti. Takvoj preporuci, prema istraživanju, potencijalni novi turisti najviše veruju, objašnjava naš sagovornik.

- Ova socialna mreža ima prednost da na kreativan i interaktivan način, u vidu samo jedne objave, omogući autoru da predstavi određeno mesto ili događaj, približi ga nekom kome to deluje primamljivo i inspiriše ga da to isto poseti – kaže Nisić.

Da ono što radi nije uzalud, primetili su i ljuidi iz Instagrama, od kojih mu je stigla poruka u kojoj mu se, između ostalog, zahvaljuju na svemu što je uradio za Instagram zajednicu.

Pogledajte neke od fotografija!

Fotogalerija
Instagram Srbija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.