NavMenu

Infrastruktura-Gradnja danas za bolje sutra - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Utorak, 16.05.2017. 14:19
Komentari
Podeli
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa kineskom Exim bankom sporazum o zajmu kojim će se finansirati rekonstrukcija I modernizacija prve deonice pruge od Beograda do Budimpešte. U Kini su potpisana još dva sporazuma, jedan u vezi sa autoputem Bar-Boljare, a drugi za izgradnju Fruškogorskog koridora. Ukupna vrednost potpisanih memoranduma i ugovora procenjuje se na oko 3,5 mlrd EUR, što je samo deo novca koji će biti uložen u saobraćajnu infrastrukturu. Za celokupnu obnovu saobraćaja, energetike i ekologije namenjeno je čak 14,7 mlrd EUR.

Upravo tim temama smo se bavili u Tematskom biltenu Infrastruktura - Gradnja danas za bolje sutra.

U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Koji su kapitalni projekti države u oblasti infrastrukture?
2. Koje radove planiraju lokalne samouprave u Srbiji?
3. Koji su prioritetni projekti u oblasti železnice?
4. Kako da domaće firme učestvuju u infrastrukturnim radovima?
5. Koji inovativni materijali se mogu upotrebljavati u izgradnji?

Odgovore na ova pitanja smo potražili u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mreži za poslovnu podršku, Privrednoj komori građevinske industrije, Klasteru železnica za Jugoistočnu Evropu...

U partnerstvu sa Wiener Städtische osiguranjem ukazali smo na neophodnost osiguranja objekata u izgradnji i montaži.

Sa generalnim direktorom Saobraćajnog instituta CIP Milutinom Ignjatovićem smo razgovarali o aktuelnim projektima, izazovima i kadrovima. Direktor kompanije INSO Predrag Bezbdarica je govorio o izgradnji visokotehnoloških objekata.

Kompanija ABB je predstavila rešenja u oblasti infrastrukture, Lafarge inovativnu tehnologiju za gradnju puteva, a Unimast rešenja za radove na visini.

Preduzeće ELITAS je predstavilo rešenja u oblasti vizuelnih komunikacija u izgradnji, a Konstruktor Konsalting svoje reference i planove za naredni period. Proizvode i rešenja za građevinske radove predstavila je i kompanija CRH Srbija. Rešenje za nadzor konstrukcija predstavila je firma VMS Beograd.

Svoje usluge, rešenja i proizvode predstavili su SGS, ARUP i Tehnomarket.

O rekonstrukciji i izgradnji železničke infrastrukture govorili smo sa DB Engineering & Consulting. Donosimo i priču o domaćoj kompaniji Unipromet, koja je lider u proizvodnji zaštitnih sistema u saobraćaju, kao i o Integral Inženjering-u koji je izgradio veliki broj saobraćajnica u Srbiji i u regionu.

Više informacija o inovativnoj upotrebi šljake u građevinarstvu smo saznali u firmi Harsco, dok je Perfom predstavio asortiman perforiranih limova.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačate svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.

Budite u toku! Ne propustite Tematske biltene eKapije. Najavljujemo ekologiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.