NavMenu

Ugovoren neograničen izvoz jagnjetine, kukuruza, suvih šljiva u Kinu

Izvor: Tanjug Utorak, 16.05.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Jultud/shutterstock.com)
Srpski poljoprivrednici ubuduće će moći da izvoze neograničene količine jagnjećeg mesa, kukuruza, suvih šljiva i rezanaca od repe u Kinu, pošto su delegacije dve zemlje danas potpisale Memorandum o utvrđivanju akcionog plana za trgovinu i investicije u poljoprivredi.

Kako je izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle odvojenih sastanaka sa predsednikom i premijerom Kine Si Đinpingom i Li Kećijangom, sa rukovodstvom te zemlje dogovoren je izvoz srpskih proizvoda u Kinu.

- Mi od ovog trenutka možemo da izvozimo neograničene količine i jagnjećeg mesa, i kukuruza i suvih šljiva, i rezanaca od repe. Do leta ćemo da završimo govedinu, i do kraja godine svinjsko meso i mlečne proizvode - rekao je Vučić.

On je istakao da je to ogroman uspeh i da je time stvorena široka paleta mogućnosti za naše poljoprivrednike i ulaganje u srpsku poljoprivredu.

- Istovremeno kineski prerađivači će početi da dolaze u Srbiju, jer iz naše zemlje mogu da vrate ogroman broj proizvoda u Kinu - rekao je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.