NavMenu

(E Magazin) Agencija TIM iz Novog Sada- Timski rad kao korporativni resurs

Izvor: e Magazin Četvrtak, 12.06.2008. 15:55
Komentari
Podeli

TIMSKI RAD KAO KORPORATIVNI RESURS

Predstavljanje agencije TIM iz Novog Sada




Pre tri godine okupila se grupa mladih psihologa iz Novog Sada i osnovala TIM, specijalizovanu agenciju koja se bavi edukacijom, profesionalnom selekcijom, induvidualnim radom sa zaposlenima, istraživačkim uslugama, istraživanjem tržišta, kognitivnim menadžmentom, dijagnostikom i što je, ako ne najvažnije a ono svakako najspecifičnije, organizovanjem raznih treninga timskog rada, konstruktivnim komunikacijama, upravljanjem vremenom, prezentacijskim veštinama, upravljanjem stresom i treninzima efikasnosti. Četiri stalno zaposlena psihologa i nekoliko njih u honorarnom radnom odnosu svoj rad u oblasti tim bildinga već su toliko afirmisali da su postali poznati, priznati i veoma traženi, za sada među kompanijama u Vojvodini, a sudeći po tražnji, vrlo brzo će svoje specifične visokosofisticirane intelektualne usluge pružati kompanijama i širom Srbije.

Svoje tim bilding programe ova agencija prilagođava potrebama i ciljevima tima sa kojim radi, zaisno od toga da li je tim pod stresom, da li se želi poboljšanje komunikacije u grupi, razvijanje timske svesti i međusobnog poverenja i saradnje, stvoranje novog tima ili unapređivanje prouktivnosti postojećeg. Ponekad je namera samo da se izađe iz kancelarije i zajednički provede vreme u opuštajućoj i zabavnoj atmosferi.

– Svi tim bilding programi koje organizujemo kreirani su kako bi najbolje odgovarali potrebama, problemima, strukturi i interesovanjima učesnika treninga. Sve tim bilding vežbe, aktivnosti i treninge vode stručni i kreativni instruktori. Naši programi uključuju organizaciju i koordinaciju svih usluga: postavljanje ciljeva, selekcija mesta održavanja programa i osmišljavanje i izvođenje tim bilding programa, evaluacija – ocena uspešnosti programa, i preporuke. Na svakom programu učesnici uživaju, a organizuju se i zajedničke večere radi zbližavanja i druženja učesnika treninga – navodi Milica Babić, diplomirani psiholog, trener i jedan od vlasnika agencije TIM.



Kako dodaje, za uspešan tim najbitnije je da ima jasan cilj oko kojeg su se svi složili, otvorenu i konstruktivnu komunikaciju i identifikaciju članova sa timom kojem pripadaju. Smisao tim bildinga jeste u tome da ljudi mudro upotrebljavaju sve svoje sposobnosti.

- Ako ne znate koje sposobnosti kolege imaju, sigurno ih ne znate ni iskoristiti. U svakodnevnici, kad radite svoj posao, nemate vremena da upoznate druge ljude, nemate vremena da upoznate njihove veštine, a moguće je da svoj svakodnevni posao možete odraditi bolje ako imate saznanja o drugima ili ako možda promenite uloge. Sve to je dopušteno na tim bildingu, to je organizovano i osmišljeno vreme u kojem se razvijaju timske sposobnosti, mogućnost da pokažete svoje veštine i razvijete nove – priča gospođica Babić.



Iako je spektar rada agencije TIM veoma širok i obuhvata sve esencijalno za ljudske resurse u kompaniji, Milica Babić priču o timovima svodi na rezime o zajedničkim osobinama svih uspešnih timova: otvorena komunikacija (ideje, činjenice i argumenti treba da su javno dostupni svim članovima tima), poverenje (doživljaj članova tima da svi rade u interesu tima), uzajamna podrška (među članovima uspešnog tima mora postojati prijateljstvo i razumevanje, a to podrazumeva emocionalne i racionalne aspekte pomoći jednih drugima) vođstvo/liderstvo (vođa tima mora imati sposobnost da na različite načine utiče i motiviše saradnike tako da oni uspešno rade i zajedničkim naporima ostvaruju postavljene ciljeve i zadatke), odgovarajuće sposobnosti članova tima (za izgradnju tima važno je da se svakoj osobi nađe odgovarajuća uloga i da ona bude usklađena sa njenim sposobnostima i osobinama ličnosti), upravljanje ljudskim različitostima (pošto su određene razlike među članovima tima neminovne, a neke čak i poželjne jer stvaraju kreativnu atmosferu, usklađivanje razlika jedno je od osnovnih pitanja formiranja tima) i selektivno korišćenje tima (nije neophodno za sve aktivnosti uvek angažovati ceo tim, ali uvek ostaje obaveza uzajamnog informisanja).

Ukoliko želite da u svojoj kompaniji izgradite efikasan i uspešan tim, sada znate koga možete angažovati da vam pomogne u ostvarenju tog cilja.


izvor:

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.