NavMenu

Radovi na deonici Preljina-Požega počinju 2018. - Potpisani memorandumi o izgradnji autoputa do Crne Gore i Fruškogorskog koridora

Izvor: Tanjug Nedelja, 14.05.2017. 17:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u nedelju (14. maja 2017. godine) u Pekingu da bi gradnja deonice autoputa sa Crnom Gorom od Preljine do Požege mogla da počne iduće godine, saopštilo je ministarstvo.

- Nakon potpisanog memoranduma očekuje nas prikupljanje potrebne dokumentacije i to bismo mogli da završimo do kraja godine - kazala je Zorana Mihajlović koja je potpisala dva memoranduma o saradnji sa kineskom kompanijom CRBC za projekte ukupne vrednosti 2,5 mlrd EUR.

Prvi sporazum o izgradnji autoputa do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, za deonice od Preljine do Požege i od Požege do Boljara, je ukupne dužine od 140 kilometara. Prve procene govore da bi izgradnja ovih deonica koštala oko 2,1 mlrd EUR.


Drugi sporazum je o gradnji jedne od najvažnijh saobraćajnica u Vojvodini, Fruškogorskog koridora, odnosno brze deonice od Novog Sada do Rume čiji je deo i tunel kroz Frušku goru. Dužina ove deonice je 123 kilometara, a procenjena vrednost oko 400 mil EUR.

Mihajlović je rekla da će realizacija tih projekata doneti i nove poslove za domaće kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.