NavMenu

RAMLJAK: Agrokor neće postojati za godinu dana

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2017. 12:15
Komentari
Podeli
Ante RamljakAnte Ramljak
Agrokor neće postojati za najviše godinu dana, kazao je vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak u intervjuu za Novu TV, prenosi Indikator.

- Mi sad definišemo grupu u četiri matične celine: maloprodaja, operativne kompanije u prehrambenoj proizvodnji, poljoprivreda i non core. Non core delatnosti ćemo vrlo verovatno prodavati i iz toga realizovati povrat određenog dela duga - rekao je Ramljak i dodao kako za godinu dana grupa neće postojati, kao ni Agrokor holding.

Postojaće Konzum, Mercator, Jamnica, Ledo i slične fabrike koje stvaraju dobit, zaključio je Ramljak.

Komentirišući nove kredite koji su potrebni Agrokoru u političkoj situaciji u kojoj hrvatska Vlada nema većinu u Saboru, Ramljak je rekao da bi svi voleli da daju kredite fabrici za koju vlada garantuje.

- To je kao i kod državnog zaduženja, sve se gleda kroz visinu kamata, politički rizik odražava se na visinu kamata - izjavio je Ramljak.


U slučaju da do finansiranja ne dođe i da ne uspe, Ramljak najavljuje kako će se onda pristupiti "Planu B", o kojem nije hteo da govori detaljnije.

Inače, hrvatski Agrokor je objavio da je krajem marta, prema nerevidiranim finansijskim pokazateljima, imao 5,3 mlrd EUR duga, a u tu brojku nisu uključeni Mercator Grupa i povezana društva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.