NavMenu

Blokiran račun Diners Cluba - Krivične prijave protiv bivših šefova

Izvor: eKapija Nedelja, 07.05.2017. 16:39
Komentari
Podeli
(Foto: Rido/shutterstock.com)
Kompanija Diners Club International Belgrade (DCIB) saopštila je da je u ovom trenutku njen račun blokiran od strane nekoliko poverilaca i da je na pojedinim prodajnim mestima korisnicima onemogućeno korišćenje Diners kartice.

Kako se navodi, utvrđene su ozbiljne indicije o značajnim nepravilnostima u poslovanju DCIB i, zbog nepravilnosti u finansijskim izveštajima, podnete krivične prijave protiv bivših čelnih ljudi te kompanije.

Nakon zaključenja transakcije u martu 2017, kojom je Erste Card Club d.o.o. (ECC) stekao 100% vlasništva nad kompanijom DCIB, utvrđene su ozbiljne indicije da postoje značajne nepravilnosti u poslovanju DCIB-a, kao i službenim finansijskim izveštajima kompanije za proteklih nekoliko godina, a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje, precizira se u saopštenju.

Iz tog razloga, ECC je pokrenuo sveobuhvatni proces dodatnih provera, čime se još jednom utvrdilo postojanje uočenih nepravilnosti, kao i činjenica da službeni finansijski izveštaji DCIB-a ne odražavaju stvarno stanje poslovanja kompanije.

Nepravilnosti u finansijskim izveštajima odnose se na utajene obaveze DCIB-a prema poveriocima, kao i na neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata.

ECC i DCIB izrazili su žaljenje zbog navedenih okolnosti uzrokovanih nepravilnostima u poslovanju kompanije u prošlosti, pre preuzimanja od strane ECC-a.

U saopštenju se dodaje da se kontinuirano održava komunikacija sa svim nadležnim telima, pa će u narednim danima DCIB transparentno obaveštavati javnost o daljem razvoju događaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.