NavMenu

Nišlije dobijaju skijalište na 14 kilometara od grada - Najavljena obnova staza na Kameničkom visu

Izvor: Južne vesti Petak, 05.05.2017. 10:52
Komentari
Podeli
(Foto: Photoanto /shutterstock)
Uklanjanje šiblja i ostalog rastinja, kao i rekonstrukcija žičare koja već dugo ne radi, planovi su za obnavljanje ski-staze na severnom delu Kameničkog visa, a u niškoj opštini Pantelej nadaju se da bi posao trebalo da bude završen do zime, s obzirom na to da su za postizanje ovog cilja izdvojili milion i po dinara iz opštinskog budžeta.

Radovi bi trebalo da počnu uskoro, a Srbijašume i pripadnici 3. brigade Kopnene vojske najavili su da će pomoći ovom projektu.

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević naglasio je da je ova staza od posebnog značaja za Nišlije.

- Nemamo rok za završetak radova, ali ćemo se potruditi da staza u narednoj sezoni bude stavljena u funkciju i da građani mogu da je koriste. Nadam se da ćemo uspeti u tome. Da li će nam novac biti dovoljan zavisi od toga šta će se desiti tokom rekonstrukcije - kaže Vasiljević.

Predsednik Udruženja za lokalni razvoj Kamenica Dejan Mitić objasnio je da tu ima dosta posla, pogotovo kada se radi o popravci žičare i njenom testiranju.

- Staza je urasla, ima trnja i žbunja, a formirao se i sloj zemlje erozijom i vodom. Trebalo bi sve to srediti da bi bila bezbednija. Polovina Nišlija je emotivno vezana za tu stazu, jer su tu naučili da skijaju, a Niš svakako zaslužuje da ima gradsko skijalište - rekao je Mitić.

I pored svih manjkavosti, Nišlije stazu i dalje koriste, kako kaže Mitić, pa je tako prošle zime bilo dosta snoubordera i škola koje su dovodile decu da uče da skijaju. S obzirom na to da se nalazi na visini od 800 metara, tamo se sneg ne zadržava dugo, ali skijalište se može, kaže on, koristiti barem dva i po meseca godišnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.