NavMenu

Mobilne karte za ukrcavanje putnika - Air Serbia unapredila IT sistem za prodaju i prijavu na let

Izvor: eKapija Utorak, 25.04.2017. 10:23
Komentari
Podeli
Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije saopštila je da je uspešno prešla na korišćenje Sabre sistema za prodaju, prijavu na let i ukrcavanje, što je omogućilo uvođenje mnoštvo novih opcija za putovanja. Prvi let obavljen preko novog sistema bio je u subotu, 22. aprila 2017. godine, iz Beograda za Podgoricu.

Kako navode iz kompanije, novi sistem suštinski je unapredio iskustvo putnika uključivanjem novih usluga koje omogućavaju gostima da personalizuju svoje putovanje kada rezervišu karte ili kasnije, putem veb-sajta airserbia.com.

Nove digitalne usluge obuhvataju odabir željenih sedišta unapred, plaćanje prevoza dodatnog prtljaga pre leta, kao i prijavu na let putem mobilnog telefona - takozvane mobilne karte za ukrcavanje (bording karte). Tu su i propusnice za Premijum salon - jednokratna, za boravak od tri do šest sati, i godišnja.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, istakao je da je prelazak na Sabre bio izuzetno složen proces koji je zahtevao više od godinu dana planiranja, pri čemu su stotine ljudi radile na instaliranju, konfiguraciji i testiranju novog softvera.


- Naš tim je imao stručnu pomoć od profesionalaca iz Etihad Airways-a i kompanije Sabre, koji su radili danonoćno da bi osigurali da se softver implementira na vreme i bez uticaja na putovanja naših gostiju - rekao je Kondić i dodao da je prelazak na Sabre aviokompaniji obezbedio najsavremeniju platformu koja će omogućiti da na bolji način ispuni savremene zahteve putnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.