NavMenu

Država ulaže 43 mil EUR u namensku industriju - U 2017. planiran izvoz vredan 550 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 20.04.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: konecny/shutterstock.com)
Fabrike odbrambene industrije Srbije dobiće u narednom periodu direktnu investicionu injekciju od 43 mil EUR iz republičkog budžeta. Taj novac biće upotrebljen za unapređenje poslovanja, kako bi sa očekivanih 550 mil EUR ove godine, izvoz do 2020. iznosio 750 mil EUR, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da bi novac koji država troši za kapitalna ulaganja trebalo da bude veći i da se koristi pametnije, odnosno na način da se u budućnosti vrati kroz veća primanja radnika i veće profite radnika.

- Zato smo danas imali važan sastanak sa predstavnicima svih fabrika namenske industrije, svih remontnih zavoda, opitnih centara, pribojskim FAP-om i svih osam osnovnih fabrika, sa izuzetkom Krušika, koji u ovom trenutku nije tražio novac, jer su zaposlili više od 1.000 ljudi u odnosu na prethodni period i rade dobro - rekao je Vučić.

Kako je dodao Zastava oružje iz Kragujevca trebalo bi da dobije 9,7 mil EUR, Prva petoletka iz Trstenika 3,5 mil EUR, Teleoptik iz Zemuna 6,8 mil EUR, Sloboda iz Čačka 2 mil EUR, Milan Blagojević iz Lučana 4,4 mil EUR.

Za izgradnju zgrade nove fabrike Prvi partizan iz Užica dobiće 4 mil EUR, pribojski FAP 2,5 mil EUR, Vazduhoplovni zavod Moma Stanojlović iz Batajnice 4 mil EUR, Tehničko-remontni zavod iz Čačka 3 mil EUR i Tehničko-remontni zavod iz Kragujevca 2 mil EUR.

Vučić je istakao i da će u nova tri objekta u opitnom centru u Nikincima biti uloženo 174 miliona dinara, odnosno oko 1,5 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.