NavMenu

Još se ne zna ko će upravljati Sava Centrom - Grad Beograd pomerio rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na 18. april

Izvor: Blic Utorak, 11.04.2017. 11:28
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Odluka o sudbini Sava Centra odložena je po treći put, iako se problemi najvećeg kongresnog centra u našoj zemlji gomilaju iz dana u dan.

Grad Beograd već duže vreme pokušava da nađe privatnog partnera kojem bi ponudio 49% akcija Sava Centra i mogućnost da upravlja ovim preduzećem, ali uz obavezu da, između ostalog, potpuno renovira objekat.

U prvoj tenderskoj fazi stigle su dve ponude - jedna samostalna od Delta holdinga, a druga od konzorcijuma domaćih firmi koju čine Aerodrom Nikola Tesla, Beogradski sajam i Energoprojekt holding. Obe zainteresovane strane su prvobitno imale rok da do 20. marta dostave obavezujuće ponude, ali je on prvo pomeren na 7. april, a sada i na 18. april.

Početkom godine iz Delta holdinga su stizale informacije da uopšte nije sigurno da će učestvovati u drugom krugu pošto su proračunali da bi za rekonstrukciju bilo potrebno ulaganje između 25 i 30 mil EUR. Ipak, nijednog trenutka nisu potvrdili da su odustali od preuzimanja, odnosno postavljanja njihovog profesionalnog menadžmenta.

Sa druge strane, Aerodrom Nikola Tesla je predstavio projekat kojim je planirano da bude izgrađeno dodatnih 50.000 kvadrata sa sve kulom sa hotelom i šoping-molom.

Zavod za veštačenje, inače, je 2016. procenio da je vrednost Sava Centra oko 108 mil EUR, od čega najveći deo, više od 80 mil EUR, otpada na sam objekat, oko 26 mil EUR na zemljište i ostatak na opremu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.