NavMenu

Robne rezerve prodaju viškove - Tržištu ponuđena živa stoka, mesne prerađevine, brašno, vino...

Izvor: Politika Nedelja, 02.04.2017. 12:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Champiofoto/shutterstock.com)Ilustracija
Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prodaju velikih količine tovljenika i junadi, a iz zaliha mesne industrije tržištu ponuđeno je čak 30 tona jetrenih pašteta i 50 tona mesnog nareska. Traže se kupci i za tri miliona kilograma brašna (T-500) iz državnog mlina i silosa u Novom Pazaru, a na prodaju je stavljeno i 224.000 litara vina.

Zorica Anđelković, direktorka Direkcije republičkih robnih rezervi, objašnjava da je reč o redovnoj godišnjoj prodaji viškova robe zbog obnavljanja zaliha ili zbog toga što im te količine više nisu potrebne.

– Ovo radimo svake godine, nije reč o robi kojoj ističe rok. Striktno vodimo računa da se roba na vreme zanavlja. Na ovaj način Robne rezerve ostvaruju prihod i vraćaju novac u budžet – kaže sagovornica Politike.

Ponuda praktično traje do konačne prodaje, ali agroekonomski analitičari tvrde da će država teško naći kupce za robu koju nudi. Anđelković objašnjava da Robne rezerve prodaju robu po tržišnim cenama i da nemaju mogućnost da daju rabate i popuste kao ostali proizvođači. Da li će i kada roba biti prodata zavisi od ponude i tražnje i njihove konkurentnosti u tom trenutku.

– Postoji nekoliko perioda u godini kada smo konkurentni i kada imamo kupce. Prošle godine smo po tržišnim cenama prodali tovne svinje u vrednosti od 150 miliona dinara. Tako smo veliku količinu novca vratili u budžet – ističe Anđelković.

Kupcima je ponuđeno i 224.000 litara ovog pića u rinfuzu, a u oglasu se navodi da su skladišta Direkcije za kvalitetno neflaširano vino: Vino Župa Aleksandrovac, Navip Dobanovci i Tehnoprodukt u Velikoj Drenovi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.