NavMenu

"MP-soft Group", u saradnji sa Ministarstvom prosvete, isporučio informatičku opremu na više od 300 lokacija u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.05.2008. 13:09
Komentari
Podeli

Kompanija "MP-soft Group" isporučila je i instalirala informatičku opremu na više od 300 lokacija u Srbiji, u okviru zajedničkog projekta sa Ministarstvom prosvete "VET reforma srednjeg školstva", koji finansira Evropska agencija za rekonstrukciju.

Zahvaljujući ovom projektu đaci u svim srednjim školama na teritoriji Republike Srbije moći će da prate nastavu u najsavremenijim informatičkim kabinetima, a zaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Ministarstvu rada i socijalne politike radiće na opremi najboljih svetskih proizvođača.

Projekat završen u ovom mesecu, navedenim institucijama doneo je opremu vrednu više od 9 mil USD , čime su značajno unapređeni uslovi i kvalitet rada. U srednjim školama se to pre svega odnosi na instalaciju bežične mreže i IT opreme, a u državnim institucijama na modernizaciju ekspozitura.

"VET reforma srednjeg školstva" predstavlja nastavak uspešno realizovanih velikih infrastrukturnih projekata kompanije "MP-soft Group". U prvom kvartalu ove godine ponovljen je uspeh kompanije iz 2007, kada je realizovan projekat obezbeđivanja kompletne računarske opreme za veliki broj državnih institucija i međunarodnih organizacija u Srbiji i Crnoj Gori - vredan 10 mil USD.

Tender na kom je, ovom prilikom, "MP Soft" pobedio, bio je najveći iz oblasti informacionih tehnologija raspisan i realizovan teritoriji Republike Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.