NavMenu

Milanović inženjering pravi karoserije za vagone austrijske železnice - Do 2021. proširenje pogona na 60.000 kvadrata

Izvor: Tanjug Četvrtak, 30.03.2017. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Iz pogona kompanije Milanović inženjering u Kragujevcu, koja više od 95% proizvoda i usluga izvozi u zemlje EU, Rusiju, SAD i afričke zemlje, do kraja godine bi trebalo bi da izađe kompletna zavarena karoserija aluminijumskog putničkog vagona za austrijsku železnicu.

Kompanija zapošljava 420 radnika, a osnovne delatnosti su inženjering, konstrukcija i proizvodnja aluminijumskih komponenti i pomoćnih alata za industriju šinskih vozila, kao i dizajniranje tehnoloških rešenja i proizvodnja postrojenja u oblasti tretmana pijaćih, procesnih i otpadnih voda.

Pogon fabrike prostire se na 25.000 kvadratnih metara, a plan kompanije je da se do 2021. godine proizvodni pogon proširi na 60.000 metara kvadratnih. Kompanija je započela rad 2000. godine i stoprocentno je u srpskom vlasništvu.

Direktor kompanije Bratislav Milanović kaže da je cilj preduzeća "da proširimo ovu priču i da porastemo, da dođemo do konačnog proizvoda, da iz Srbije izlazi proizvod celom svetu atraktivan". On je dodao da sa partnerima poput Siemensa, a uz podršku Vlade Srbije, vrlo brzo taj cilj može biti ostvaren.

Kompanija je, takođe, prepoznala značaj dualnog obrazovanja pre više od deset godina i sarađuje sa Politehničkom školom u Kragujevcu, kao i sa naučno-istraživačkim ustanovama poput Fakulteta inženjerskih nauka iz Kragujevca, FTN iz Novog Sada, Mašinskog fakulteta u Beogradu...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.