NavMenu

Početak rekonstrukcije "Pančevca" još neizvestan - "Goša" se žali višoj instanci

Izvor: Blic Utorak, 20.05.2008. 09:53
Komentari
Podeli

Prva faza rekonstrukcije Pančevačkog mosta, po svemu sudeći, može najranije da počne krajem juna, a ne maja, kako je planirano. Komisija Direkcije za građevinsko zemljište odbila je žalbu preduzeća "Goša Montaža" vezanu za tendersku proceduru, ali iz ove firme kažu da će se žaliti dalje.

- Prigovori "Goše" su uglavnom proceduralne prirode. Naša komisija je još jednom razmotrila odluku koju je donela i nije našla nikakvih osnova da uvaži žalbu ove firme. O tome je i obavestila ovo preduzeće koje može još da se žali Komisiji za zaštitu republičke Uprave za javne nabavke - kaže Nenad Bajić iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište.

Od trenutka kada dobije obaveštenje da su pregigovori odbijeni, preduzeće "Goša Montaža" ima 8 dana da se žali Komisiji za zaštitu. Prema Zakonu o javnim nabavkama ova komisija mora da odluči u roku od 15 do 25 dana od prijema kompletne dokumentacije.

Ako ustanovi da su prigovori "Goše" neosnovani, Direkcija i austrijsko-srpski konzorcijum "Alpina" mogu da potpišu ugovor i prijave radove Ministarstvu za infrastrukturu. U tom slučaju, rekonstrukcija "Pančevca" mogla bi da počne za oko mesec dana.

Međutim, ukoliko delimično ili potpuno ponište tender, može da se desi da popravka jedinog beogradskog mosta preko Dunava sačeka još duže.

Osim toga, iako "Goši" danas (20. maj 2008. godine) ističe rok za žalbu, u ovom preduzeću kažu drugačije.

- Još nismo dobili nikakvo zvanično, pismeno obaveštenje da je naš prigovor odbijen. Zato danas ne može da bude poslednji dan za žalbu. Ako u Direkciji tvrde drugačije, moraju dokazati da su nas pismeno obavestili - kaže Branko Šljivar, generalni direktor preduzeća "Goša Montaža".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.