NavMenu

Kompanija Adacta ostvarila više od 25 mil EUR prometa u 2016. - Odlični rezultati beogradske kancelarije

Izvor: eKapija Petak, 24.03.2017. 16:03
Komentari
Podeli
Kompanija Adacta, regionalni integrator poslovnih softverskih rešenja, predstavila je rezultate poslovanja u 2016. godini, dalje planove za razvoj grupacije, kao i softverski paket poslovnih alata u "oblaku" – Microsoft Dynamics 365.

Adacta sada zapošljava više od 430 ljudi u sedam zemalja i iza sebe ima više od 400 realizovanih projekata iz oblasti upravljanja resursima preduzeća (ERP), upravljanja odnosima sa klijentima (CRM) i poslovne analitike (BI).

- Prethodnu godinu smatramo veoma uspešnom. Prvi put smo ostvarili više od 25 mil EUR prometa na nivou grupe. Posebno smo zadovoljni radom beogradske kancelarije, koja je dobila 20 novih kolega i završila 20 značajnih projekata, ostvarivši povećanje prihoda od 20%. Iza nas su uspešno završene implementacije u kompanijama Generali, NLB, AXA osiguranje, Emmezeta, N Sport, Al Pack i druge, kao i projekat u Železari Smederevo - izjavio je Matjaž Fajfar, direktor beogradske kancelarije kompanije Adacta.

On se osvrnuo i na dalji rast razvojnog centra za AdInsure (Adacta Insurance). Ovaj centar, čije je sedište u Beogradu, predstavlja jezgro razvoja web dela nove verzije tog softverskog rešenja, koje će biti namenjeno sklapanju polisa osiguravajućih kuća. Tokom 2016. godine centar je dobio 12 novih zaposlenih, a planirano je da se u toj meri proširi i ove godine, navodi se u saopštenju kompanije Adacta.

- Mogućnost internacionalne primene AdInsure rešenja dokazali smo na projektima u Rusiji, gde je završena i druga implementacija u osiguravajućem društvu VSK. Sklopili smo ugovor sa Generali grupom, čija je realizacija počela sada već uspešno završenim projektom kojim je rukovodio srpski deo konsultantske ekipe, a trenutno je u toku implementacija u slovenačkoj podružnici te osiguravajuće kuće - rekao je Fajfar.


Prošle godine Adacta je odlučila da ide i u pravcu zapadne Evrope, a prvi cilj na tom putu je ostvaren projektom u Nemačkoj. Iz kompanije podsećaju i na kompletno upravljanje projektima u Triglav grupi u našem regionu, kao i u Poljskoj i Češkoj.

Adacta je ovom prilikom predstavila i Microsoft Dynamics 365, novi set "cloud" poslovnih rešenja. Direktor prodaje u Adacti Beograd, Ivan Đolić, objasnio je da "cloud", odnosno rad "u oblaku", nije velika novina za većinu korisnika, navevši primer Gmail-a kao "cloud" servisa koji svi koriste. On je naveo da su njegove najbitnije karakteristike, odnosno prednosti - pouzdanost, sigurnost i dostupnost.

Osim za fizička lica, sada se "cloud" nudi i poslovnim sistemima uz značajne beneficije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.