NavMenu

"Vitam trade" planira uvećanje izvoza voća i marmelade - najavljen poseban program "Mr fruity" za tržište zapadne Evrope

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 19.05.2008. 11:58
Komentari
Podeli

Firma "Vitam trade" je lani izvozom u EU, najviše u Nemačku, Holandiju, Veliku Britaniju, zatim u Portugaliju, Španiju, Dansku i Švedsku, zaradila 3 mil EUR.

- Kompanija "Vitam trade", koja ove godine planira dalji rast plasmana i na druga strana tržišta, najveći deo vlastite proizvodnje voća, marmelade i džemova izvozi na tržište Evropske unije (EU), SAD, Australije i Rusije - izjavio je Milorad Rosić, vlasnik i osnivač te porodične firme, sa sedištem u Beogradu.

"Vitam trade", osnovan 1996. godine u Ivanjici, ima najveću hladnjaču u toj regiji kapaciteta 2.400 tona za zamrzavanje voća, a izvozi sveže voće, zatim takozvano "pothlađeno" voće (precool) kome se spušta temperatura na plus dva do tri stepena celzijusa, tako da može sveže da stigne do kupaca širom sveta, kao i zamrznuto voće koje obuhvata 80% ukupnog eksporta .

- Od kvalitetnog voća iz Srbije "Vitam trade" proizvodi džemove i marmelade, a u takozvanoj toploj preradi voća napravljen je i poseban program "Mr fruity" koji se kompletno plasira u SAD, Australiju i zapadnu Evropu - kaže Rosić.

Firma u Srbiji i u Makedoniji ima više od hiljadu kooperanata od kojih se preuzima razne vrste voća, na osnovu unapred ugovorne proizvodnje.

Od naredne godine "Vitam trade" planira novi proizvodni program koji će obuhvatiti, između ostalog, proizvodnju pekmeza bez šećera namenjenog dijabetičarima, zatim organske proizvode, kao i prelive za sladolede i slatke dodatke namenjene pekarskoj industriji.

Iako je ove godine prvi put učestvovala na upravo završenom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, firma "Vitam trade" je osvojila nagradu za "Dobar dizajn" Privredne komore Vojvodine i Novosadskog sajma.

Plasman na domaćem tržištu "Vitam trade" obavlja, inače, posredstvom poslovnog sistema "Delta", u prodajnim objektima "Tempo" i "Maxi".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.