NavMenu

Komisija za zaštitu konkurencije uslovno odobrila da kompanija SBB kupi IKOM

Izvor: Beta Sreda, 22.03.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je uslovno odobrila da kompanija Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže (SBB) preuzmu Interaktivne kablovske objedinjene mreže – IKOM.

Komisija je ocenila da će tim preuzimanjem ojačati dominantni položaj SBB-a na maloprodajnom tržištu pružanja usluga distribucije medijskog sadržaja, zbog čega je i dato uslovno odobrenje.

Kompanija SBB će u propisanom roku prodati paralelnu sekundarnu mrežnu infrastrukturu na teritoriji Beograda, gde postoje horizontalna preklapanja između učesnika te koncentracije, odnosno gde trenutno i SBB i IKOM imaju infrastrukturu.

Rešenjem su određeni i uslovi koji se odnose na obavezno redovno izveštavanje o eventualnim promenama maloprodajne cene osnovnog paketa usluge medijskog sadržaja SBB-a, kao i o uzrocima i intezitetu tih promena, tokom dve godine od dana pravosnažnosti rešenja.

Naloženo je i da SBB postojećim korisnicima usluga IKOM-a ponudi alternativne mogućnosti prilikom zaključenja novih ugovora, po njihovom izboru i to: ugovor zaključen na neodređeno vreme koji SBB nudi postojećim ili potencijalnim korisnicima prema postojećim redovnim uslovima ili ugovor zaključen na određeno vreme koji prema važećim promotivnim uslovima nudi postojećim ili potencijalnim korisnicima.

U toku ispitnog postupka, Komisija je pribavila sve potrebne podatke, informacije, kao i mišljenja o efektima koncentracije i od konkurenata učesnika koncentracije, emitera, kao i od nezavisnih regulatornih tela u čijoj nadležnosti su podaci koji su bili relevantni u ovom postupku.

SBB je septembra 2016. godine potvrdio da je kupio IKOM i naveo da će tim preuzimanjem postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatora u jugoistočnoj Evropi.

Ta kompanija je u vlasništvu američkog investicionog fonda KKR i vodeći je operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije.

IKOM u Srbiji posluje više od 10 godina i osim osnovnog i digitalnog paketa kablovske televizije nudi i kablovski internet i fiksni telefon.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.