NavMenu

Cepter odustao od IMT - počinju pregovori sa drugorangiranim ponuđačem

Izvor: B92 Četvrtak, 15.05.2008. 16:44
Komentari
Podeli

Konzorcijum "HASS-SIP" odustao je od kupovine IMT, pa će pregovori početi sa drugorangiranim ponuđačem, potvrdio je za B92 pomoćnik ministra ekonomije Nebojša Ćirić.

- Konzorcijum firmi "Home Art & Sales Services" iz Švajcarske, sastavljen od firmi Filipa Ceptera i "SIP Strojna industrija" iz Slovenije, imao je rok da do 15. maja u ponoć uplati bankarsku garanciju od 12 mil EUR, ali su Agenciju za privatizaciju obavestili da nisu u mogućnosti da to urade - kazao je Ćirić.

Konzorcijum "HASS-SIP" obavestio je Agenciju za privatizaciju da odustaje od kupovine IMT, jer su banke sa kojima su imali dogovor o finansiranju odustale od svih investicija u Srbiju, saopštila je Agencija.

Zbog toga, kako su obrazložili, nisu mogli da obezbede novac ni u dodatnom roku od pet dana, koji je tom konzorcijumu odobrila Agencija za privatizaciju.

Drugu najbolju ponudu na tenderu dao je konzorcijumom koga čine "Neverfield Limited" sa Britanskih Devičanskih ostrva i "Pol-Mot Warfarma" iz Poljske, koji je ponudio cenu od 109,3 mil EUR i ulaganja od 13 mil EUR.

Na trećem mestu po veličini ponude na tenderu je "Agri investments", čiji su članovi "MPC Properties" iz Srbije i "Adriano Corsi" iz Italije koji su za kapital ponudili ukupno 76 mil EUR, ali ne i za investicije, istakavši u svojoj ponudi da trenutno ne nameravaju da ulažu u pomenuto preduzeće.


U vlasništvu IMT se nalazi plac na atraktivnoj lokaciji na Novom Beogradu od 35 hektara, na kojem je nekoliko hala i poslovnih objekata, pa je direktor IMT Slobodan Petrović nakon otvaranja ponuda rekao da je dobra lokacija privukla ponuđače koji su poznati u oblasti nekretnina. On je dodao i da će budući kupac najverovatnije izmestiti fabriku na drugu lokaciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.