NavMenu

Infrormatička kompanija "HCP" iz Kruševca predstavila prvu srpsku fiskalnu kasu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 15.05.2008. 10:28
Komentari
Podeli

Informatička kompanija "HCP" iz Kruševca predstavila je na Sajmu tehnike u Beogradu prvu fiskalnu kasu koja je u potpunosti proizvedena u Srbiji.

Generalni direktor firme Milomir Trošić je rekao da je kasa "integra" , koja je snabdevena GPRS uređajem za prenos podataka, u potpunosti razvijena u tom preduzeću i pre dva dana dobila je sertifikat za plasman na srpskom tržištu.

Sertifikat je dobijen i za fiskalni štampač, a kasa je predstavljena i na najvećem sajmu informatike CEBIT u Hanoveru, gde se već javilo mnogo kupaca, jer je reč o vrhunskoj tehnologiji, koja je pri tom vrlo jednostavna za korišćenje i po ceni vrlo konkurentna, ukazao je direktor.

Na stvaranju proizvoda rađeno je dve godine, pri čemu su konsultovani trgovci, pa je prema njihovim željama napravljen displej koji ima dva puta 24 karaktera sa svim slovima latinice, dok se sadržaj prati sa četiri tastera, kao kod mobilnog telefona.

Sadržaj je, pored srpskog i engleskog, napravljen i na četiri jezika nacionalnih manjina - rumunskom, albanskom, mađarskom i bugarskom. Kasa može da memoriše 32.000 artikala i da sačuva 24.000 zapisa.

Direktor je objasnio da je cilj bio da se elektronski zapisi koriste 10 dana bez resetovanja, a proces se obavlja ciklično.

Cena ove kase u maloprodaji je 479 EUR, jer "HCP" odobrava rabat od 25 do 30%, a kasa postoji i u varijanti manjeg prenosnog modela "best".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.