NavMenu

Dva priznanja magazina Diplomacy&Commerce za Nemačko-srpsku privrednu komoru

Izvor: eKapija Petak, 17.03.2017. 12:06
Komentari
Podeli
Ronald Seeliger na dodeli priznanjaRonald Seeliger na dodeli priznanja
Nemačko-sprska privredna komora (AHK Srbija) dobitnik je dve nagrade magazina Diplomacy&Commerce.

AHK Srbija dobila je priznanje za Unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta u 2016, a Martin Knapp, izvršni član Upravnog odbora, nagrađen je za projekat Serbian Visions, koji okuplja najznačajnije institucije civilnog društva. Žiri je bio jednoglasan u odluci da je Nemačko-srpska privredna komora institucija koja je u 2016. najviše doprinela unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Nemačke i omogućila bliže povezivanje dve zemlje u privredi, kulturi i humanitarnom radu.

U ime Komore, obe nagrade je sinoć (16. marta 2017. godine) na svečanoj dodeli primio njen predsednik, dr Ronald Seeliger, koji je i generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za Jugoistočnu Evropu.

Sa dodele priznanjaSa dodele priznanja
- Nemačko-srpska privredna komora osnovana je prošle godine upravo sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa i privrednog ambijenta u Srbiji. Jedina je bilateralna komora u Srbiji nastala zajedničkim dogovorom vlade dve zemlje i u skladu sa novim Zakonom koji reguliše tu oblast. Obe nagrade veliki su podsticaj za više od 300 kompanija, naših članica, da nastave da budu najbolji ambasadori ove saradnje i realizacije investicionih projekata u Srbiji. Osim privrednog povezivanja, AHK Srbija je prepoznala značaj društveno odgovornog ponašanja i aktivnog zalaganja civilnog sektora u razvoju zemlje i pokrenula multikongres Serbian Visions - rekao je Seeliger prilikom dodele nagrada.


Seeliger je takođe istakao da je nagrada za Komoru priznanje za rad prethodnih 15 godina nekadašnje Delegacije nemačke privrede u Srbiji i udruženja DSW, čijim stapanjem je Komora nastala.

Magazin Diplomacy&Commerce od ove godine dodeljuje nagrade kompanijama, institucijama i pojedincima za doprinos u ekonomiji, kulturi, privredi i obrazovanju, društveno odgovornom poslovanju i humanitarnom radu, po ugledu na list The Economist, čija su sindikacija u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.