NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Gradnja autoputa Niš-Merdare počinje 2018.

Izvor: Tanjug Petak, 17.03.2017. 11:11
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Projektna dokumentacija za autoput od Niša do Merdara u dužini od 77 kilometara biće završena do leta, a radovi na izgradnji bi mogli da počnu već sledeće godine, izjavila je u petak (17. marta 2017. godine) potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Odgovarajući na pitanje novinara koje konkretno radove možemo očekivati posle samita u Sarajevu na kome se razgovaralo o infrastrukturnim regionalnim projektima, Mihajlović je rekla da će se svakako graditi autoput Niš - Priština, kao i da Srbija želi da gradi i autoput Beograd - Sarajevo.

- Završava se projektno tehnička dokumentacija tokom leta, što finansira evropski Fond za Zapadni Balkan. Verujem da će u Trstu ove godine razgovarati predstavnici vlada sa EU o načinima finansiranja - kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da će Srbija brzo završiti eksproprijaciju zemljišta i da bi, ako se završi dokumentacija polovinom ove godine i ako uđemo u modele finansiranja, gradnja mogla da počne naredne godine.

- Razgovaraće se, takođe, i mi smo spremni za projekat gradnje autoputa Beograd - Sarajevo, ali unutar BiH moraju da se dogovore o trasi - navela je Mihajlović.

Ona je rekla da Srbija radi i na povezivanju sa Bugarskom i Grčkom putnim koridorima i prugama.

- Za nas je jako važan železnički koridor od Grčke do Budimpešte. Naša pozicija je centralna i mi smo svesni da od takvog infrastukturnog povezivanja zavisi stabilnost celog regina i na tome posvećemo radimo - naglasila je Mihajlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.