NavMenu

Uskoro prvi obavezujući poziv za privatizaciju PKB-a

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 13.03.2017. 13:21
Komentari
Podeli
(Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas da će uskoro biti raspisan prvi obavezujući poziv za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), a da je pismo o zainteresovanosti dostavilo osam kompanija.

- Imali smo prethodni poziv, da vidimo kakve su uopšte inicijative kompanija koje žele da uđu u PKB. Imamo osam takvih ponuda. Sada će biti raspisan prvi poziv koji će biti obavezujući - rekao je Nedimović.

On je kazao da će se nakon toga videti o kom modelu je reč, ali da Ministarstvo poljoprivrede insistira i želi da stočarstvo bude deo sistema i da ne dođe do cepkanja.

- Ministarstvo privrede vodi ceo postupak i mi ćemo pomoći koliko god možemo - dodao je ministar poljoprivrede.

Kako je ranije saopšteno, pisma o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a dostavilo je osam investitora. Za tu poljoprivrednu korporaciju zainteresovano je jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije iz Srbije - Industrija mesa Matijević i MK Group, kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i kompanije iz Kine, Singapura i dve iz Velike Britanije, ali njihova imena ne mogu biti objavljena, jer nose oznake tajnosti.

Pisma o zainteresovanosti nisu obavezujuća, niti nedostavljanje takvih pisama na bilo koji način eliminiše mogućnost učestvovanja u daljem postupku privatizacije PKB-a, objasnilo je Ministarstvo privrede.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.