NavMenu

Etihad Aviation otvorio Centar za objedinjene usluge u Beogradu

Izvor: Beta Ponedeljak, 13.03.2017. 15:51
Komentari
Podeli
Sa otvaranja centraSa otvaranja centra
Etihad Aviation Group otvorio je danas u Beogradu Centar za objedinjene usluge koji će obavljati zajedničke funkcije aviokompanija članica mreže Etihad Aviation Partners, kao što su usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

U početku će u njemu biti zaposleno 200 ljudi, a plan je da do 2020. broj zaposlenih bude 685. Centar je osposobljen da primi 4,4 miliona poziva do 2020. godine.

Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na svečanom otvaranju da je srećan što je odlučeno da centar bude otvoren u Srbiji i da to pokazuje da Srbija može da čini stvari koje rade najbolji narodi na svetu i da "možemo tim ljudima i zemljama da pripadamo".

On je kazao da Srbija može da se pohvali da ima pristojnu aviokompaniju i da je za tri i po godine udvostručen broj putnika na beogradskom aerodromu, te da je za 2,6 puta povećan broj putnika nacionalnog avioprevoznika.

Aleksandar Vučić i James Hogan, generalni direktor Etihad Airways, na otvaranju CentraAleksandar Vučić i James Hogan, generalni direktor Etihad Airways, na otvaranju Centra
Vučić je napomenuo i da je za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla zainteresovano 27 kompanija, među kojima i one iz Kine, Francuske i Nemačke.

On je dodao da će biti velika borba za koncesiju zato što svi vide Beograd kao važno, značajno mesto i čvorište svih puteva, ne samo u Jugoistočnoj Evropi, nego i u značajnijem delu Starog kontinenta.

Vučić je kazao i da je, pored ostalog, zahvaljući Etihadu povećan broj turista u Srbiji i Beogradu.

- Prošle godine bilo je 1,1 miliona turista u Beogradu, a nešto više od dva miliona u Srbiji. Brojeve možemo dramatično da uvećamo i pohvalimo se i sa četiri ili pet miliona turista. Za sve to bio je potreban Etihad, bez toga ne bismo mogli - rekao je Vučić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.