NavMenu

Beogradska Kombank Arena dobija novo ime - Tender za naslovnog sponzora u aprilu 2017.

Izvor: Blic Subota, 04.03.2017. 10:00
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Već pet godina je prošlo od kad je najveća sportska hala na našim prostorima dobila naziv Kombank Arena. U susret isteku postojećeg ugovora, počele su spekulacije ko bi mogao da bude novi sponzor Arene, kao i koliki iznos bi morao da se izdvoji kako bi ova sportska hala dobila novo, sponzorisano ime.

Ljubičasti naziv koji je bio zaštitni znak Kombank Arene uskoro će otići sa ove dvorane, a nekoliko firmi je zainteresovano za sponzorisanje najveće multifunkcionalne hale na Balkanu. Ipak, iz Arene Beograd nisu hteli da odaju poslovne tajne, ali su potvrdili da zainteresovanih ima.

- Postoji interesovanje više kompanija, međutim za sada su to sve samo preliminarni razgovori - rekla je Danijela Rakić iz Arene.

Po njenim rečima, tender za naslovnog sponzora biće raspisan krajem aprila ove godine, a iznos ugovora se još uvek razmatra i dosta je faktora koji će uticati na to.

Iako nisu hteli da odaju visinu prethodnog ugovora sa Komercijalnom bankom, nezvanično se spominjalo da je on iznosio nešto manje od 1.200.000 EUR, a ono što je izvesno je da će sledeći biti znatno veći.

- Celokupno funkcionisanje Arene, takmičenja, koncerti, programi za celu porodicu, kongresna okupljanja kao i planovi za naredne godine, trebalo bi da povećaju visinu sredstava koje ce potencijalni naslovni sponzor uložiti za sledeći period - rekla je Rakićeva.


U Areni su najavljena mnogobrojna prestižna takmičenja u predstojećem periodu od kojih je svakako najzvučnije održavanje final-four košarkaške Evrolige 2018.

O2 u Londonu za 125 miliona funti

Primera radi, jedna od najpoznatijih multifunkcionalnih dvorana ovakvog tipa The O2 u Londonu, takođe je na sklapanju novog ugovora kako bi zadržala naslovno ime hale. U te svrhe, za period od deset godina, ovaj mobilni operater će morati da izdvoji čak 125 miliona funti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.