NavMenu

Bačka Topola dobija Fudbalsku akademiju vrednu 9,5 mil EUR - Najavljena gradnja centralnog stadiona i 4 pomoćna terena

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.03.2017. 13:31
Komentari
Podeli
(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
U Bačkoj Topoli uskoro će biti sagrađena Fudbalska akademija, zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske (FSM) od 9,5 mil EUR!

Donacija FSM namenjena je TSC Bačka Topola za formiranje i izgradnju objekata za Fudbalsku akademiju, u kojoj će priliku da se razvijaju dobiti mnogi mladi fudbaleri, a biće održavane i obuke za trenere iz okolnih mesta.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog kluba TSC Bačka Topola, novac od donacije biće iskorišćen za gradnju centralnog terena, odnosno novog stadiona, sa pratećim objektima. Akademija će imati i potpuno opremljenu teretanu, saunu, kao i sobu za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven. U Akademiji u Bačkoj Topoli moći će da bude smešteno oko 40 dece, za koju će biti obezbeđena i adekvatna ishrana, navedeno je u saopštenju.

Mađarski fudbalski savez već godinama pomaže razvoj fudbala i u drugim zemljama u regionu, podseća se u saopštenju.

Vlasnik glavnog sponzora TSC Bačka Topola, kompanije SAT-TRAKT, i član Izvršnog odbora FSS Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija TSC u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine. Sredstva donacije koristiće se i za pomoć oko desetak klubova u okruženju Bačke Topole, za poboljšanje njihove infrastrukture i rada, dodaje se u saopštenju.


Cilj TSC Bačka Topola je da realizacijom ovog projekta poboljša uslove za rad sa mladim fudbalerima, kako bi oni mogli da što više napreduju u blizini prebivališta.

U celini, Fudbalska akademija dugoročno treba da dovede do razvoja fudbalskih talenata i fudbalske infrastrukture u Vojvodini i Srbiji. TSC Bačka Topola, kome je ova donacija pripala, 2013. godine je proslavio 100 rođendan. Generalni sponzor udruženja je kompanija SAT-TRAKT d.o.o. iz Bačke Topole. U klubu su ponikli i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, kao i sadašnji standardni reprezentativac Srbije Dušan Tadić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.