NavMenu

Višak železničke imovine vredan 16 milijardi dinara - Ministarstvo saobraćaja najavljuje rasprodaju

Izvor: Tanjug Utorak, 28.02.2017. 18:25
Komentari
Podeli
(Foto: Milica Stevuljević)
Srpske železnice su potpisale svu imovinu i utvrđen je višak imovine vredan oko 16 milijardi dinara koji će, kako je planirano, biti prodat, izjavila je u utorak (28. februara 2017. godine) potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Železnice su popisale svu imovinu još pre tri meseca. Prvi put u istoriji, otkad postoji železnica, imovina je popisana i raščlanjena na četiri železnička preduzeća - rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka sa delegacijom MMF-a.


Ona je pojasnila da je u pitanju knjigovodstvena vrednost od 16 milijardi dinara, te da će Vlada Srbije doneti odluku o prodaji.

- Videćemo koja će vrednost biti na tržištu, jer su u pitanju neke stare stvari - rekla je Mihajlović, koja je dodala da je, kada je reč o popisu imovine, najveći problem bio upravo u železničkim preduzećima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.