NavMenu

Roberto Azevedo reizabran na funkciju generalnog direktora Svetske trgovinske organizacije

Izvor: Tanjug Utorak, 28.02.2017. 17:44
Komentari
Podeli
Roberto Azevedo (Foto: YouTube/screenshot)Roberto Azevedo
Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO) Roberto Azevedo obezbedio je u utorak (28. februara 2017. godine) drugi mandat na toj funkciji, uz obećanje da će nastaviti sa uspesima ove organizacije uprkos izazovnim vremenima sa kojima je suočena globalna trgovina.

Obraćajući se novinarima posle zvaničnog reizbora, Azevedo je rekao da je STO "danas snažnija organizacija nego 2013. godine" kada je počeo njegov prvi četvorogodišnji mandat, prenosi agencija Frans pres.

On je podsetio na prošlonedeljnu ratifikaciju Sporazuma o ublažavanju trgovinskih uslova, što je prvi multilateralni sporazum STO ikada, koji je stupio na snagu.

- Očigledno je, međutim, da su ovo izazovna vremena za multilateralni trgovinski sistem, a pretnja od protekcionizma ne može biti ignorisana - izjavio je Azevedo.


On je, takođe, pokušao da ublaži perspektive mogućeg ekonomskog konflikta između SAD i Kine, u situaciji kada isto tako rastu tenzije na relaciji Vašington-EU, navodi agencija AFP.

- Ne bi trebalo da govorimo o trgovinskom ratu. Nadam se da možemo da izbegnemo sve što čak i izdaleka naliči na to - kazao je Azevedo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.