NavMenu

Indijski Tafe i dalje zainteresovan za kompaniju IMT - U toku pregovori sa Vladom Srbije

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 27.02.2017. 15:57
Komentari
Podeli
(Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)
Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju, kako bi proizvodili traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište, izjavio je danas Tanjugu zamenik direktora kompanije Tafe Kamal Ahuja, koji je zadužen za Evropu.

- Tafe je i dalje zainteresovan za IMT i trenutno je u pregovorima sa Vladom Srbije - rekao je Ahuja, koji je učestvovao na Drugom zasedanju Biznis foruma Srbija - Indija.

Ahuja je rekao da pregovori sa Vladom Srbije teku dobro, te da očekuje kako će biti postignut dogovor o zajedničkom obnavljanju IMT brenda.

On, ipak, nije želeo da otkrije o kom tačno modelu saradnje se pregovara - stateškom partnerstvu ili kupovini IMT-a.

Ahuja je podsetio da je indijska Tafe grupa velika kompanija, koja se najviše bavi proizvodnjom traktora, ali i proizvodnjom dizel motora, baterija i akumulatora, kao i delovima za automobilsku i traktorsku industriju. Tafe ima promet od 2,5 mlrd USD godišnje i ima fabrike u Turskoj, Kini i Indiji, dodao je on.


- Kada je reč o traktorima, mi u Srbiji od početka šezdesetih godina prošlog veka imamo saradnju sa fabrika IMT i IMR - rekao je Ahuja, podsetivši da ta kompanija ima tehnologiju koja je slična IMT traktorima.

Tafe bi, prema njegovim rečima, htela da proizvodi traktore kao "made in Serbia", kako bi mogli da budu konkurentniji na određenim tržištima.

Ahuja kaže da je Tafe, u saradanji sa IMT-om, otkako je upostavljena saradnja, napravio promet od oko 250 mil USD i da su zato i zainteresovani da obnove IMT brend. Osim toga, Srbija ima stručnu radnu snagu koja je veoma kvalifikovana u toj industriji, zbog dugogodišnjeg iskustva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.